SON EKLENENLER

Eğitim-Sen’den Öğretmenlik Mesleği Kanunu’na Tepki

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu’na yönelik eleştirilerde bulundu. Şahin, kanunun öğretmenlerin taleplerini göz ardı ettiğini belirterek, “Bu kanun gerçek anlamıyla bizi temsil etmiyor. Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.
16 Ekim 2024 17:28

“Kanunun Bir Anlamı Yok”

Gürbüz Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, eğitim emekçileri ve ilgili tarafların görüşlerini almadan hazırladığı Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararına rağmen yasalaştığını belirtti. Şahin, “Bir milyonu aşkın öğretmen ve atama bekleyen öğretmenler için bu kanunun bir anlamı yok” diye konuştu. Kanunun, eğitim fakültelerindeki akademisyenler, öğrenciler ve eğitim sendikalarının tüm itirazlarına rağmen kabul edildiğini de ekledi.

“Bildiklerini Okumaya Devam Ediyorlar”

Eğitim ve bilim emekçilerinin taleplerine kulak tıkanarak hazırlanan kanunun, öğretmenlerin taleplerini yok saydığını belirten Şahin, “Milli Eğitim Bakanlığı, başından beri bildiğini okumaya devam ediyor. Kanunun mecliste kabul edilmesi, eleştirilerimizin haklılığını ortadan kaldırmaz” dedi. Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun öğretmenlerin özlük haklarını zayıflattığını ve eğitim emekçileri arasında eşitsizlik yarattığını vurguladı.

“Ekonomik Yoksulluk Yok Sayılıyor”

Şahin, öğretmenlerin kariyer basamaklarına göre sınıflandırılması ve buna bağlı ücret uygulamasının, eşit işe eşit ücret ilkesini ortadan kaldırdığını söyledi. “Meslekteki kıdemine bakılmaksızın bütün öğretmenler ekonomik yoksulluk içinde yaşıyor. Bu kanun, öğretmenleri itibarsızlaştırıyor ve ekonomik sorunlarımıza çözüm getirmiyor” diye ekledi.

“Sığ ve Dar Bir Çerçeve”

Öğretmenlik Mesleği Kanunu’nun son derece dar ve yetersiz bir içeriğe sahip olduğunu vurgulayan Şahin, “Öğretmenlerin statüsüne ilişkin uluslararası standartları esas almayan bu kanunun, taleplerimize cevap vermesi beklenemez” diyerek tepkisini dile getirdi. Eğitim-Sen, öğretmenlerin haklarını korumak adına mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak:basın bülteni

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER