SON EKLENENLER

Yerlikaya: Memur-Sen insanlık onuruna sahip çıkıyor

Memur-Sen bünyesinde faaliyet gösteren Genç Memur-Sen’in koordinatörlüğünde, Türkiye’deki afet yönetim politikalarına gençlerin perspektifinden yenilikçi yaklaşımlar getirerek afetlere hazırlıklı bir toplum oluşturulmasına aracılık etmek amacıyla düzenlenen “Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları” zirve toplantısı 15 Ekim 2024 tarihinde Memur-Sen Genel Merkezinde gerçekleştirildi. Programa katılarak konuşma yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Memur-Sen’in haksızlıklar karşısında hiç susmadığını ve millet vicdanını temsil ettiğini söyleyerek “Evet Gazze… Yürek yangımız… İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlar, insanlığın vicdanında derin yaralar açtı. Bombalanan evler, camiler, hastaneler, yerle bir edilen okullar, şehit edilen çocuklar… Ne yazık ki bütün dünya seyirci kalıyor. Sizler, insanlık onuruna sahip çıkan bir duruş sergiliyorsunuz. Biz biliyoruz ki; dünya sussa da Türkiye susmaz, bu millet susmaz.” ifadelerini kullandı.
15 Ekim 2024 16:01

Yerlikaya: Memur-Sen insanlık onuruna sahip çıkıyor

Memur-Sen’in haksızlıklar karşısında hiç susmadığını ve millet vicdanını temsil ettiğini söyleyen Yerlikaya, “Evet Gazze… Yürek yangımız… İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlar, insanlığın vicdanında derin yaralar açtı. Bombalanan evler, camiler, hastaneler, yerle bir edilen okullar, şehit edilen çocuklar… Ne yazık ki bütün dünya seyirci kalıyor. Sizler, insanlık onuruna sahip çıkan bir duruş sergiliyorsunuz. Biz biliyoruz ki; dünya sussa da Türkiye susmaz, bu millet susmaz.” ifadelerini kullandı.

“Milletin derdiyle hemhal oldunuz”

Memur-Sen’in 6 Şubat Depremlerinde asrın felaketini, asrın dayanışmasına çevirdiğini ve ilk saatlerden itibaren yardıma koştuğunu hatırlatan Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

“İlk saatlerden itibaren, 270 kişilik Memur-Sen Arama Kurtarma ekiplerinizle enkaz altında olan kardeşlerimizin yardımına koştunuz. 71 ildeki temsilcilikleriniz vasıtasıyla bölgeye yüzlerce yardım TIR’ı gönderdiniz. Konukevi ve otellerinizi depremzedelere açtınız. ‘Türkiye Tek Yürek’ kampanyasına nakdi yardımda bulundunuz. Binlerce çadır gönderdiniz, aşevi hizmeti verdiniz. Memur-Sen Kadın Komisyonu olarak, ‘Kadınlardan Kadınlara Dayanışma Vakti’ diyerek naif bir dayanışma örneği sergilediniz. Milletimizin derdiyle hemhal oldunuz. Yaralara merhem oldunuz. Allah hepinizden razı olsun.” 

“Genç Memur-Sen bu projeyle önemli bir rol üstlenmiştir”

“Afete Hazır Türkiye: Gençlerin Gözünden Afet Politikaları projesi ülkemiz için büyük önem taşımaktadır. Genç Memur-Sen de mücadelede önemli bir rol üstlenmiştir. Gençlerimizin bu alandaki duyarlılığını artırmak, geleceğimiz adına son derece önemlidir. Türkiye, bir afet ülkesidir. Bu gerçeklikten hareketle; afetlere karşı her zaman hazırlıklı olmak zorundayız. Gençlerimiz, bu süreçte önemli bir rol üstlenmişlerdir. Yedi bölgede yapılan çalıştaylar, gençlerimizin farkındalığını artırmak açısından büyük bir imkan sağlamıştır. Aynı zamanda bu projeden elde edilecek sonuçlar, bizler için de yol gösterici olacaktır” ifadelerini kullanan Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı olarak her zaman gençlerin yanında olacağını ve afetlere hazırlık konusunda atılacak her adımı destekleyeceklerini belirtti.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER