SON EKLENENLER

AES'DEN KASIM SEMİRLERİ ONLİNE YAPILSIN TALEBİ

AES, Kasım seminerlerinin , Uzman ve Başöğretmen eğitimlerinin uzaktan yapılmasını talep etti.
15 Ekim 2024 17:57

            Bilindiği üzere 11-15 Kasım tarihlerinde öğrenciler ara tatile çıkacak, öğretmenler ise seminer çalışmaları yürütecektir. Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan Tasarruf Tedbirlerine ilişkin Genelgede, Kamudaki tüm seminer, sempozyum ve benzeri çalışmaların uzaktan yapılmasının esas olduğu belirtilmektedir. Bu bakımdan öğretmen seminerlerinin de uzaktan, çevrim içi araçlarla yapılması yerinde olacaktır.

            Aynı zamanda yakında hayata geçmesi beklenen Uzman ve Başöğretmenlik eğitimlerinin de yine uzaktan araçlarla yapılması doğru olacaktır.

            Anadolu Eğitim Sendikası olarak yukarıda bahsedilen konu ile ilgili, eğitim ve seminerlerin uzaktan online olarak yapılması konusunda Bakanlığa taleplerimizi ilettik.

 

     Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği                                                                                               

 

                       

 

 

Sayı: 674-24/8065       

    Tarih: 14/10/2024                                                                

Konu: Seminerlerin Uzaktan Yapılması

 

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA

Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü

  İlgi:  a) 17.05.2024 tarih ve32549 sayı ile Resmi Gazetede yayımlanan 2024/7 sayılı Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi

            İlgi(a) Genelgede, “Personel Görevlendirmeleri” başlıklı kısımda “Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet içi eğitim, konferans, seminer, çalıştay, sempozyum, toplantı, organizasyon ve benzeri her türlü faaliyetlerinin uzaktan eğitim yöntemi ile yapılması esastır.” Düzenlemesi bulunmaktadır.

Öğretmenlerin artan iş yükü de dikkate alındığında, Kasım Ara tatil dönemi seminer eğitimleri ve Uzman ve Başöğretmen eğitimlerinin online olarak yürütülmesi, gerek  tasarruf tedbirleri açısından gerekse öğretmenlerin artan iş yükü dikkate alındığında yerinde olacaktır.

            Bu bağlamda, Bakanlığınızca 11-15 Kasım 2024 tarihinde yapılacak olan seminer eğitimlerinin yüz yüze yapılması kararı gözden geçirilerek ilgi(a) genelge de dikkate alınarak çevrim içi yollarla yapılması, aynı zamanda tarihleri henüz net olmayan uzman ve başöğretmenlik seminerlerinin de yine çevrim içi araçlarla yapılacak şekilde planlanması hususunda,  

           Gereğini arz ederiz.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER