Bakanlığa yürümek isteyen işçilere polis müdahalesi

Ankara’da nöbetlerini sürdüren Fernas işçileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürüyüş başlattı. Yürüyüşe polis müdahale ederken, bazı işçiler fenalık geçirdi.
14 Ekim 2024 13:59

Manisa'nın Soma ilçesinde AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'na ait olan Fernas Madencilik isimli şirkette çalışırken Bağımsız Maden İşçileri Sendikası'na (Bağımsız Maden İş) üye oldukları için işten çıkarılan madencilerin direnişi sürüyor.

Talepleri karşılanmayan işçiler, 25 Eylül'de ise Soma'dan Ankara'ya doğru yürüyüş başlattı.

ANKARA'YA SOKULMADILAR

2 Ekim'de Ankara'ya ulaşan işçiler, Temelli’de polis tarafından durduruldu. TBMM'ye gelerek seslerini duyurmak isteyen işçilerin engellenmesi üzerine muhalefet milletvekilleri, Fernas madencilerini otobüsle TBMM’ye götürdü.

EYLEMLER SÜRÜYOR

Daha sonra AKP vekillere taleplerini ileten ancak sonuç alamayan Fernas işçileri, Kurtuluş Parkı’nda eylemlerini sürdürdü.

BAKANLIĞA YÜRÜYORLAR

"Muhattap, cevap ve çözüm arıyoruz" diyen Fernas işçileri, bugün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na yürümeye çalıştı. Yürüyüşe polis müdahale ederken, bazı işçiler fenalık geçirdi.

EVRENSEL