Memur-Sen Kamu çalışanlarının sorunlarını Cumhurbaşkanlığına iletti.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Toplu Sözleşme ve Mevzuattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul ve Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürü Bekir Keleş ve Personel ve Prensipler Genel Müdürü Bilal Şentürk’ü Ziyaret Ederek Kamu çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarını ilettiler.
15 Ekim 2024 22:32

Yapılan görüşmeye ilişkin açıklama yapan Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

•Tasarruf Tedbirleriyle Servis Hizmetinin hukuksuz olarak engellenmesi yanlışından ısrarımız ve kararlılığımız sonrasında daha fazla gecikmeden dönülmesi; başta kamu görevlilerimiz olmak üzere çalışma hayatında ve toplumsal hayatta olumlu karşılık bulmuştur.

•Tasarruf Tedbirleriyle engellenen Koruyucu Giyim ve Fazla Çalışma Ücreti kazanımlarımız noktasında da aynı hassasiyetin gösterilmesi, masada aldığımız kazanımların hukuksuz olarak engellenmemesi ve kamu görevlilerimizin mağdur edilmemesini belirttik.

•Eğitim-Bir-Sen olarak;

7. Dönem Toplu Sözleşme’de kayıt altına aldığımız “İdari personelin yükseköğretim kurumları arasında naklinin kolaylaştırılması” kazanımımız çerçevesinde zaman kaybedilmeden gerekli alt yapının oluşturularak üniversite idari personelimizin beklentilerinin karşılanmasını belirttik.

Memur-Sen olarak ısrarla çözüm beklediğimiz;

•1. Dereceye 3600 Ek Gösterge çalışmasının Memur-Sen ile çalışılarak bir an önce tamamlanmasını,

•4688 sayılı Kanunun değiştirilerek 8. Dönem Toplu Sözleşmeye yetiştirilmesini,

•Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlilerinin Ek Ödemelerinin toplu sözleşme hükmümüze uygun olarak yapılmasını,

•Ayniyat Saymanlarının Özel Hizmet Tazminatından yararlandırılmasını,

•Sözleşmelilikte geçen 8 yıllık süreye ilave 1 derece hakkının bütün kurumlarda eşit ve adil uygulanmasını,

•Toplu Sözleşme görüşmelerinde kayıt altına aldığımız Yiyecek Yardımı ve Harcırah Kanunu üzerinde yapılacak çalışmaların hızlandırılmasını,

•Teknik Hizmetler Sınıfı’nın sorunlarını ve Mühendislik Meslek Kanunu, Yardımcı Hizmetler Sınıfı’nın GİH’e geçirilmesini, belirterek kamu personel sistemi üzerine değerlendirmelerde bulunduk.

Memur-Sen olarak; 15 yılı aşkın süredir yetkili Konfederasyon olarak sürdürdüğümüz istikrarlı mücadelemiz devam edecek. Etkili sosyal diyalog anlayışımızdan vazgeçmeyerek toplu sözleşme masasındaki kazanımlarımızı korumak ve kamu görevlilerinin sorunlarını çözümle buluşturmak için mücadelemiz sürecek.