SON EKLENENLER

'Erdoğan'ın asıl sürprizi olacak' diyerek rakam verdi

Milyonların gözü bir kez daha asgari ücret ve emekli maaşına yapılacak zamma çevrildi. Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, asgari ücret ve emekli maaşına zam için rakam verdi. Küçük, "Erdoğan'dan bir seyyanen zam veya bir iyileştirme bekliyorum" dedi.
12 Ekim 2024 08:56

Asgari ücret ve emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? Cem Küçük 'Erdoğan'ın asıl sürprizi olacak' diyerek rakam verdi

Milyonların gözü bir kez daha asgari ücret ve emekli maaşına yapılacak zamma çevrildi. Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, asgari ücret ve emekli maaşına zam için rakam verdi. Küçük, "Erdoğan'dan bir seyyanen zam veya bir iyileştirme bekliyorum" dedi.

Asgari ücret yıl başında yüzde 49 zam yapılarak net 17.002 TL olarak belirlenmişti. En düşük emekli maaşı ise Temmuz ayında 12 bin 500 TL'ye yükseldi. Asgari ücretli ve emekliler şimdi Ocak ayında yapılacak maaş zammına odaklandı. Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, asgari ücret ve emekli maaşı için rakam verdi. 

CEM KÜÇÜK ASGARİ ÜCRET İÇİN RAKAM VERDİ

"6 aylık enflasyon rakamının belli olması lazım. 3 aylık enflasyon yüzde 10 civarında. Yüzde 40-50 zam yapılacak demek doğru değil. Bence şöyle olur. 6 aylık enflasyon diyelim ki yüzde 30 çıktı. Benim tahminim bu yönde. 17 bin TL'lik asgari ücret ne kadar olur? 22 bin TL. Tayyip bey  burada belki "yüzde 5 ekleyin" der. Enflasyon şimdi yüzde 48 ama hissedilen daha fazla. Tayyip bey yüzde 30 çıkarsa 35, yüzde 40 çıkarsa 45 yapın diyecektir. Asgari ücret diyelim ki 23 bin TL çıktı, Erdoğan bunu 25 bin TL yapın diyecektir.

ZAM HEDEF ENFLASYONA GÖRE Mİ YAPILACAK?

Mehmet Şimşek hedef enflasyona göre zam yapın diyor. Ama öyle olduğu zaman çalışanı öldürürsünüz. Şu anda özel sektör çalışanları, asgari ücret ile çalışanlar, emekliler çok zor durumda. Türkiye'de şu anda kamu memurları iyi durumda.

"ERDOĞAN'IN ASIL SÜRPRİZİ EMEKLİLERE"

Bir de emeklilerin durumu var. Emekliler son 2 yıldır, özellikle Ocak 2024'ten bu yana sıkıntı çekiyor. AK Parti zaten son seçimde bunun bedelini ödedi.

Sandığa gitmeyenler, muhalefete oy verenler oldu.

Ben esas emeklilere bir düzenleme geleceğini düşünüyorum. Emeklilere şimdi yüzde 30 zam verirseniz. Bir de kök maaş sorunu çıkarsa sıkıntı yaşarız.

EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM VEYA İYİLEŞTİRME

Şu anda bir öğretmen 48 bin TL alıyor. Emekli bir öğretmen 28 bin TL alıyor. Arada yüzde 70'lik bir fark var. Çalışan öğretmen tabi ki 48 bin TL alsın ama emekli öğretmen de en az bir 35 bin TL alsın ki sorun çözülsün. O yüzden emeklilere sayın Erdoğan'dan bir seyyanen zam veya bir iyileştirme bekliyorum."

TÜRKİYE GAZETESİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER