SÜRMANŞET HABERLER

YAVUZ: ÖMK’da ROTASYON YOK.

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat YAVUZ, Öğretmenlik Meslek Kanununa İlişkin yaptığı açıklamada ''ÖMK; Bakanlığa davet edilip bilgilendirildiği halde, taslağın çok önceki halini paylaşarak, rotasyon geliyor diye güya sendikacılık veya habercilik yapanlara itibar etmeyin, daha önce de dediğimiz gibi ÖMK’da ROTASYON YOK'' dedi.
06 Haziran 2024 18:03

YAVUZ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İTİBAR ETMEYİN!

ÖMK; Bakanlığa davet edilip bilgilendirildiği halde, taslağın çok önceki halini paylaşarak, rotasyon geliyor diye güya sendikacılık veya habercilik yapanlara itibar etmeyin, daha önce de dediğimiz gibi ÖMK’da ROTASYON YOK.

Yine 10 ve 20 yıllık sürelerde maalesef kısaltma yok ancak 20 yılını dolduran herkese başöğretmenlik hakkı veriliyor.

Kariyer sınavı kaldırılıyor, akademide verilecek eğitim sonrası değerlendirmesi getiriliyor. Mevcut haliyle tek müfettiş raporu ille uygulanan “meslekten çıkarma” işlemi iki müfettiş raporuna bağlanıyor.