SON EKLENENLER

Eğitim Sen: Memur Öğretmenlerin Talepleri Dikkate Alınmalıdır!

Eğitim Sen, MEB'e seslenerek ''Milli Eğitim Bakanlığı’nın memur öğretmenlerin haklı taleplerini dikkate almasını ve gerekli düzenlemeleri bir an önce yapmasını talep ediyoruz.'' dedi.
25 Temmuz 2024 16:03

Eğitim-Sen tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Memur öğretmenler, üniversitelerin ilgili bölümlerini bitirip öğretmen olabilme koşullarını (pedagojik formasyon almış) sağlamış, öğretmenlik stajı ve mezuniyeti sonrası aday öğretmen olabilme koşullarına sahip olan ve halen kamu kurumlarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak görev yapan kadrolu memurlardır. Ancak kamu kurumlarında öğretmenlik dışı işlerde çalıştırılmakta ve asıl meslekleri olan öğretmenlik mesleğini yapmak istemektedirler.

Geçmişte Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikler sonucunda daha önce yüzde 3 oranında tahsis edilen kurum içi-kurumlar arası öğretmenliğe ilk atama kontenjanı kaldırılmış ve bu durum memur öğretmenlerin öğretmenliğe geçiş haklarını ciddi şekilde kısıtlamış, hatta neredeyse ortadan kaldırmıştır.

Öğretmenlikle ilgili bölümlerden mezun olan ancak MEB bünyesinde öğretmenlik yapamayan memur öğretmenler, görev yaptıkları kurumlarda geçmişte uygulanan liyakat ve kariyer ilkelerine uygun olarak kurumlar arası geçiş haklarının geri verilmesini ve bunun için gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep etmektedir.

Memur öğretmenlerin haklı taleplerinin karşılanması için eğitimini aldıkları mesleklerini yapmalarının önündeki mevzuat engellerinin kaldırılması gerekmektedir. Eğitim Sen olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın memur öğretmenlerin haklı taleplerini dikkate almasını ve gerekli düzenlemeleri bir an önce yapmasını talep ediyoruz.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER