SON EKLENENLER

Adana Tabip Odası: Yeni Vergi Paketi halkın sırtındaki vergi yükünü arttıracak

Adana Tabip Odası “Vergide Adalet” eylemlerinin 20. haftasında yaptığı açıklamada, iktidarın yeni vergi paketiyle halka yeni vergiler yüklemeyi amaçlandığını söyledi.
25 Temmuz 2024 12:29

Adana Tabip Odası (ATO) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından “Vergide adalet” talebiyle yürütülen "Süresiz Çarşamba" eylemleri 20. haftasında devam ediyor.  Her hafta çarşamba günleri farklı Aile Sağlığı Merkezi önünde toplanan ATO ve SES üyeleri, bu hafta Toros 2 Aile Sağlığı Merkezi önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

“VERGİ EMEKÇİDEN TOPLANIYOR”

Basın açıklamasını okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, “Bugün 24 Temmuz Çarşamba, yirmi haftadır 'Vergide Adalet' istiyoruz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Moody’s kredi notu artırımına sevinirken, çalışanların ve emeğiyle geçinen halkın yaşadığı derin yoksulluğu görmezden geliyor" dedi. Polatöz, 2024 yılının ilk altı ayında toplanan dolaylı vergilerin yüzde 66 (KDV ve ÖTV oranı yüzde 52), dolaysız vergi gelirlerinin ise yüzde 34 olduğunu belirtti. Dolaysız vergilerin önemli bölümünün çalışanların ücretlerinden kesildiğini dile getiren Polatöz,  dolaylı vergilerin de emekçiler tarafında ödendiği düşünüldüğünde vergi sisteminin çalışanları daha da fakirleştirdiğini vurguladı.

"EMEĞİYLE GEÇİNENLERİN YETERSİZ VE DENGESİZ BESLENMELERİNE TANIĞIZ"

Sağlık çalışanları olarak hastalarının yaşadığı derin yoksulluğa, kötü yaşam koşullarına ve yetersiz beslenmelerine tanık olduklarını söyleyen Polatöz, "Vergide ve gelirde adalet hem sağlık çalışanları hem de tüm emekçiler için istiyoruz" dedi. Polatöz, hükümetin "Az kazanan dan az, çok kazanandan çok vergi alınması" vaadiyle TBMM'ye getirdiği "Yeni Vergi Paketi"nin halkın sırtına yeni vergiler yüklediğini belirtti. İşçi sendikaları, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri ve muhalif partilerin itirazlarına rağmen vergide adaletsiz durumun daha da derinleştiğini ifade etti.

“VERGİ KESİNTİSİ EN FAZLA YÜZDE 15 OLSUN”

Yılın ilk aylarından itibaren düşük düzeyde tutulan vergi dilimlerine girdiğimiz gerekçesiyle ücretlerden yüksek vergi kesintileri yapıldığını söyleyen Polatöz, bu kesintilerin yıl sonuna doğru yüzde 35 civarına çıktığını belirtti. Adaletsiz ve eşitsiz vergi yükünün sırtlarından alınmasını ve her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla yüzde 15 vergi kesinti oranlarının hayata geçirilmesini talep etti.

EVRENSEL

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER