SON EKLENENLER

OKULLARIN SUÇU NEYDİ PEKİ?

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz yaptığı açıklamada 'Belediyelere borcunu öde demek yerine, bütçeden ödenen paradan taksitle mahsuplaşılır. Madem bu kadar esneklik var o zaman önerelim: Okullardan borcu olanlar da dahil olduğu belediye ile irtibatlandırılsın ve borç yükünden kurtarılsın.'' dedi.
26 Temmuz 2024 13:24

YAVUZ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Belediyelerin SGK borçlarını duyunca, en küçük bir maddi hatada, eskiden sigortasız çalıştırıldığını iddia eden bir işçi başvurduğunda, en acımasız cezaların kesildiği okulların suçu neydi diye sormaktan kendimi alamadım.

Geçmişte ekonomik zorluklar içindeki bir okulun müdürü olarak, görevim esnasında kesilen cezayı ödemek için ne kadar boğuştuğumuzu unutamıyorum.

Benzer şekilde soruşturmalara maruz kalan, görevden alınan, aracını satarak rücu edilen SGK borcunu ödemek zorunda kalan okul müdürlerinin, belediyelerden, SGK’dan ve ilgili kurumlardan alacağı vardır.

Belediyelere borcunu öde demek yerine, bütçeden ödenen paradan taksitle mahsuplaşılır. Madem bu kadar esneklik var o zaman önerelim: Okullardan borcu olanlar da dahil olduğu belediye ile irtibatlandırılsın ve borç yükünden kurtarılsın.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER