Ali Yalçın'dan öğretmene yönelik şiddete tepki!

Kütahya’da tercih işlemleri sırasında çıkan tartışmada bir öğrencinin ağabeyi, okul müdür yardımcısını kolundan bıçaklayarak yaraladı. Olaya tepki gösteren Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ''ÖMK’da eğitimcilere yönelen şiddetin yer alması için yaptığımız çağrıların haklılığı görülmeli kanun teklifindeki eksiklikler tamamlanarak bir an önce yasalaşmalıdır.'' dedi.
25 Temmuz 2024 12:08

YALÇIN açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Nereye bu gidiş!

Kütahya’da üyemiz müdür yardımcısı Ali Ertaş, LGS tercihleri için gelen öğrencinin ağabeyine prosedürü hatırlatması üzerine önce ağır hakaretlere maruz kalmış ardından da aynı kişi tarafından kelebek olarak tanımlanan kesici aletle yaralanmıştır.

Sadece son bir yılda yaşadığımız olaylarda verdiğimiz canlar, dökülen kanlarımız gelecek için herkesi endişelendirmeli ve harekete geçirmelidir.

Şiddete karşı olmak değil, üzüntü beyan etmek yaşadığımız olayları önlemeye yetmiyor. Şiddeti doğuran tüm unsurların üstüne gidilmeli ve eğitimin gündemi olmaktan çıkarılmalıdır.

Ali Hocamızla ve mesai arkadaşlarıyla geçmiş olsun dileklerimizi paylaşıyor, ilk andan itibaren olayın sağlık ve adli süreçlerini takip ederek arkadaşımızı yalnız bırakmayan şube başkanımız Fatih Köse’ye ve şube yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum.