SÜRMANŞET HABERLER

Birleşik Metal-İş üyesi işçiler İsrail’i protesto etti

Birleşik Metal-İş'in örgütlü olduğu fabrikalarda Filistin halkıyla dayanışma açıklamaları sürüyor: İsrail'le tüm ticari ve ekonomik ilişkiler askıya alınmalıdır.
05 Haziran 2024 14:55

Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu Osmaniye ve Hatay’da üç fabrikada da İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları protesto edildi.

İskenderun’da Befesa Silvermet, Dörtyol’da Çayırova Boru ve Osmaniye’de Yücel Boru fabrika işçileri “Katil İsrail Filistin’den defol” ve “Nehirden denize özgür Filistin” sloganları attı.

İşyerlerinde basın metni okuyan işçiler, “Tüm dünyanın gözü önünde bir vahşet yaşanıyor. Bu vahşeti yapanlar kadar vahşete seyirci kalanlar da suçludur. İktidar İsrail ile tüm ticari ve ekonomik ilişkileri askıya almalı. Türkiye ve İsrail arasında imzalanan serbest ticaret anlaşmasından çıkılmalıdır. İşgalci İsrail devletinin mazlum Filistin halkına yönelik saldırılarını ve uyguladığı katliamı asla kabul etmiyoruz” dedi.

EVRENSEL