Sendikanın açıklamasında, Hüseyin Bağ’ın eşini üniversitedeki bir enstitüde sekreter yaptığı, daha sonra ise “adrese teslim” ilan açılarak Personel Daire Başkanlığı kadrosuna geçirildiği iddia edildi. Bu süreçlerin ardından hakkında soruşturma açıldığı ve görevden uzaklaştırıldığı hatırlatıldı.
Açıklamada, YÖK tarafından disiplin cezası verildiği ve bu nedenle rektörlük görevinin kanunen sona erdiğinin açıklandığı belirtildi.
Pamukkale Üniversitesinde sendikanın müdahil olduğu ve yaklaşık 9 yıldır devam eden hukuki süreçlerin sonuç verdiği ifade edilen açıklamada, eski rektör tarafından üyelerine yönelik uygulandığı öne sürülen hukuksuzluklar ve mobbing girişimlerinin mahkûmiyetle sonuçlandığı kaydedildi.
Sendika açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Her türlü hukuksuz uygulama ve tavır, Anadolu Eğitim Sendikasının mücadele azmi karşısında eriyecektir. Üniversiteler eğitimin ve bilimin yuvalarıdır. Kimse üniversiteleri çiftliği zannetmemelidir. YÖK, rektörlerin keyfi uygulamalarına ve kişisel hırsları nedeniyle akademik ortamı bozmalarına izin vermemelidir.”