SON EKLENENLER

DİSK, TAKSİM EAH ÖNÜNDE: “SAĞLIK İŞÇİSİ KÖLE DEĞİLDİR”

DİSK, "Sağlık emekçileri için küresel eylem ve dayanışma günü" sebebiyle İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yaptı. Çerkezoğlu, "Sağlıklarına kaybetme pahasına büyük bir fedakarlıkla sağlık emekçileri pandemiyle mücadelede ön saflarda. İktidar sağlık çalışanlarının sesini duymalı" dedi
28 Ekim 2020 16:19

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), “Sağlık emekçileri için küresel eylem ve dayanışma günü” sebebiyle İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yaptı.

Sağlık emekçilerine insanca yaşayacak ücret, daha fazla istihdam, sağlıklı çalışma koşulları için hastane önünde bulunduklarını belirten DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu basın açıklaması yaptı.

Çerkezoğlu şunları kaydetti:

Sağlıklarına kaybetme pahasına büyük bir fedakarlıkla sağlık emekçileri pandemiyle mücadelede ön saflarda. İktidar sağlık çalışanlarının sesini duymalı. Bütün sağlık çalışanlarına aşı yapılmalıdır. COVID-19’un sağlık çalışanları açısından meslek hastalığı sayılmalıdır. Sağlık emekçilerinin çalışma sürelerinin kısaltılması gerekmektedir. Yıllardır atama bekleyen sağlık çalışanları bir an önce atanmalıdır. Ve tüm sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığının ödenmesi öncelikli taleplerimizdir.

Sağlık emekçilerinin taleplerini sıralayan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu bütün sağlık işçilerini DİSK çatısı altında buluşmaya çağırdı.

SENDİKA.ORG

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER