SON EKLENENLER

KAHVECİ UYARDI:SAĞLIK ÇALIŞANLARI BU MESELENİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAKLARDIR.

Önder Kahveci 650 bin sağlık çalışanın fedakârca görev yaptığını belirterek “ Sağlık çalışanları gayret ediyorlar. Fedakârlıkta bulunuyorlar. İstedikleri tek bir şey var; insanca yaşayabilecekleri bir ücret. İhtiyaçlarını karşılayacak iş ve yaşam dengesinin kuracak bir ücret talep ediyorlar. Bu taleplerinde de son derece haklılardır.” dedi
06 Aralık 2019 13:37

Sayın Bakana, YÖK Yetkililerine Çağrı Yapıyorum

Döner sermaye sorununun yıllardır devam ettiğine dikkat çeken Genel Başkanımız Önder Kahveci “Yıllardır hiçte tasvip etmediğimiz bir ücret politikası uygulanıyor; hastanelerimiz çalışsın kazansın o kazançlardan da çalışanlara pay verilsin. Biz çalışıyoruz kazanıyoruz emek veriyoruz, ama hak ettiğimizi alamıyoruz.  Hem Sayın Bakana, hem de YÖK yetkililerine  çağrı yapıyorum. Bu döner sermayeleri düzeltmezseniz, bilin ki sağlık çalışanları bu meselenin peşini bırakmayacaklardır. Şu anda sağlık çalışanları Türkiye’nin 81 ilinde sendikamız öncülüğünde emeği için ekmeği için bir kez daha haykırıyor. Ya bu işi düzeltin, ya  da düzeltin diyor.  ” şeklinde konuştu. 

Yoksulluk Sınırının Üstünde Bir Ücret Olmalı
Sağlık çalışanlarının kendi bütçelerini yapamadıklarını belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci “ Biz hak ettiğimizden fazlasını istemiyoruz. Biz emeğimizi istiyoruz. Alın terimizin karşılığını istiyoruz. Dolayısıyla gelin bu sorunu zaman geçirmeden bir an önce çözüme kavuşturalım. En azından sağlık çalışanları ayın sonu itibariyle ne kadar ücret alabileceklerini bilsinler. Şu anda insanlar kendi bütçelerini yapamıyorlar. Çünkü siz maaş artı döner sermaye diye bir sistem getirmişsiniz.  Yıllarca söyledik bu sistem sürdürülebilir bir sistem değil diye. Bizim hedefimiz sağlık çalışanlarını yoksulluk sınırının üstünde bir ücrete kavuşturmaktır.” dedi. 

Tüm Türkiye’de Emeğine Sahip Çıkanlara Teşekkür Ediyorum

Döner sermayeler konusunda bir kez daha uyarı yaptıklarını kaydeden Genel Başkanımız Önder Kahveci sözlerini şöyle sürdürdü: Nisan ayında tüm Türkiye’de dilekçelerle bir uyarı yapmıştık. Bugün bir kez daha uyarımız yapıyoruz.  Şayet taleplerimiz karşılanmazsa bilinki sağlık çalışanları, Türk Sağlık-Sen hizmetten gelen gücünü kullanarak önümüzdeki dönemde iş üretmeyecektir. Bunu böyle bilin. Bugün tüm Türkiye’de bize destek veren, eylemlerimize katılan, emeğine sahip çıkanlara özellikle teşekkür ediyorum. Akif diyorki “Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır” herkes emeğine sahip çıkmak zorundadır. Beraber sahip çıkacağız.

Genel Başkanımız yaptığı açıklamanın ardından içi basın mensuplarına boş ekmeği göstererek “ Döner tezgahı boş, ekmeğimizin içi boş. Sağlık çalışanları döner alamıyor. Talebimiz emeğimiz karşılığı olan döner sermayelerimizin adaletli bir şekilde verilmesidir” dedi. 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER