KAMU İŞ VEREN HEYETİ KULAKLARINI KAPATTI, HAKEM KURULU NOTERLİK YAPTI.

Büro Memur-Sen Genel başkanı Metin Yılancı,Eskişehir ziyaretinde Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Eskişehir Başsavcı Vekili Savaş Kılıç’ı, Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısuy’u, SGK Eskişehir İl Müdürü İbrahim Kısa’yı, Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mithat Mutu’yu ziyaret etti.
08 Ekim 2019 20:02

Eskişehir ziyaretinden Genel Başkan Yılancı’ya Eskişehir Şube Başkanı Ali Selim Aktaş, şube yönetim kurulu üyeleri ve iş yeri temsilcileri eşlik etti.

Yapılan görüşmelerde ve toplantılarda Genel Başkan Metin Yılancı hizmet kolu çalışanlarımızın taleplerini ve sorunlarını ilgili makamlara taşıyarak Büro Memur-Senin sendikal faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

"Kamu İş Veren Heyeti Kulaklarını Kapattı, Hakem Kurulu Noterlik Yaptı."

Toplantıda konuşan Yılancı, 5. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin zorlu geçtiğini, çalışanın ve alın teri akıtan hizmet kolu çalışanlarımızın hakkını masada aradık taleplerimiz karşılanmadığı için toplu sözleşmeye imza atmadık ve masayı terk ettik. Yaşanan süreç içerisinde kamu çalışanlarının beklentisine Kamu İşveren Heyeti’nin kulaklarını kapattığını söyleyen Yılancı, Hakem Kurulu’nun hakemlik yapmak yerine noterlik yaptığını ve bu durumun Hakem Kurulu’na gölge düşürdüğünü ifade etti.

Sorun ve çözüm önerilerinin dile getirildiği Eskişehir toplantısı katılımcılar ile karşılıklı fikir alışverişi yapılarak sona erdi.