SON EKLENENLER

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ HUKUKA UYMALI, ÜYELERİMİZE YÖNELİK MOBBİNGDEN VAZGEÇMELİDİR

Eğitim-Bir-Sen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğünün EBS üyelerine Mobbing yaptığını belirterek ''Kangrene dönüşen idari personelin üniversiteler arası yer değişikliği yapabilmesi talebini gündeme taşımak ve soruna çözüm bulunmasını sağlamak amacıyla 81 ilde kitlesel basın açıklaması yapmak yönünde aldığımız kararı uygulayan Çankırı Karatekin Üniversitesi Şube yönetim kurulumuza üniversite yönetimince reva görülen muamelenin, istifa baskısının ve yer değiştirme gibi geçmişte kalması gerektiğini düşündüğümüz utanç verici uygulamaların, yeni Türkiye’nin akademi camiasında, özgür ortamlar olması gereken üniversitelerde yasakçı zihniyetin yeri olmamalı, olamaz. '' dedi.
20 Şubat 2025 18:23

EBS tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kangrene dönüşen idari personelin üniversiteler arası yer değişikliği yapabilmesi talebini gündeme taşımak ve soruna çözüm bulunmasını sağlamak amacıyla 81 ilde kitlesel basın açıklaması yapmak yönünde aldığımız kararı uygulayan Çankırı Karatekin Üniversitesi Şube yönetim kurulumuza üniversite yönetimince reva görülen muamelenin, istifa baskısının ve yer değiştirme gibi geçmişte kalması gerektiğini düşündüğümüz utanç verici uygulamaların, yeni Türkiye’nin akademi camiasında, özgür ortamlar olması gereken üniversitelerde yasakçı zihniyetin yeri olmamalı, olamaz. 

Bilindiği gibi, uzun yıllardır mücadele verdiğimiz idari personelin üniversiteler arası yer değişikliği yapabilmesi talebini sendika olarak toplu sözleşme masasının gündemine taşıdık ve karara dönüştürülmesini sağladık. Ancak toplu sözleşme kararlarına ve Cumhurbaşkanımızın kamuoyuna yaptığı duyuruya rağmen konu bürokrasinin dehlizlerinde bekletilmiş ve sonuca ulaştırılamamıştır. Bunun üzerine Genel Yönetim Kurulumuz, yıllardır bir türlü çözülemeyen sorunu bir kez daha gündeme taşımak için tüm Türkiye’de üniversiteler önünde geniş katılımlı basın açıklaması yapılması kararını almış ve bu kararın hayata geçirilmesi için üniversite şubelerimiz ve üniversite temsilciliklerimiz talimatlandırılmıştır. 

Bu talimatımızın Çankırı’da yerine getirilmesi üzerine Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörlüğü, açıklamayı gerçekleştiren üniversite temsilciliğimizin yönetim kurulu üyelerine, istifa etmeleri yönünde baskı yapmış, ardından da yöneticilerimizin görev yerlerini değiştirmiştir. 

Şube yöneticilerimizin ve temsilcilerimizin yer değişikliğinin somut, açık ve net bir gerekçeye dayandırılmamış olması, sendika yöneticilerinin görev yerlerinin değiştirilmemesi gerektiği yönündeki sendika yöneticiliği güvencesine ilişkin uluslararası hukuk, anayasa ve 4688 sayılı Kanun hükümleriyle tanınan hakkın, şeklen korunmuş gibi gösterilmek suretiyle özünü ihlal eden hukuksuzluğa ve haksızlığa yol açmıştır. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve YÖK Başkanı tarafından da haklı bulunarak toplu sözleşme kararına ve bir çalışmaya dönüştürülmüş idari personelin haklı talebini kamuoyuna duyurmak üzere yapılan basın açıklamasının ardından üyelerimize istifa baskısında bulunan ve baskının netice vermediği yönetim kurulu üyelerimizi 60 kilometre uzaklıktaki birimlere sürgün eden Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Harun Çiftçi’yi kanunlara ve hukuka uymaya davet ediyor, Çankırı’da çalışma huzurunu bozan baskı ve yıldırma eylemlerini derhal terk etmeye çağırıyoruz.

Bu baskı, hak hukuk tanımaz anlayışın karşısında sessiz kalmayacak, mücadele etmeye, hakkımızı her türlü platformda savunmaya devam edeceğiz. 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER