SON EKLENENLER

TÜRKİYE KAMU-SEN MEMUR PAKETİ TALEBİ BAKANA İLETİLDİ

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türkiye Kamu-Sen yönetim kurulu üyeleri Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundu.
29 Kasım 2019 13:39

 Çalışma hayatını ve kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren konular hakkında görüş alışverişinde bulunulan ziyarette Önder Kahveci, Sayın Bakan Zehra Zümrüt Selçuk’a Ar-Ge Merkezi’mizin hazırladığı raporu da sundu.

KAHVECİ: KAMUDA YAŞANAN SIKINTILARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN TBMM’YE ACİLEN MEMUR PAKETİ GELMELİDİR

Ziyarette, Kamu çalışanlarını yakından ilgilendiren konularla ilgili olarak bir memur paketi hazırlanması talebini yineleyen Genel Başkanımız,  “TBMM’de pek çok torba kanun paketleri hazırlandı. Bir tanesi de memurlar için olsun. Mecliste bir kez de eller memurlar için kalksın” dedi. Kahveci, “sorunların telafisi noktasında size sunmuş olduğumuz raporumuz bir yol gösterici niteliktedir. Tüm ek ödemelerin emekliliğe sayılması konusunda adımlar atılmalıdır. Milyonların umudu 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin de bir gelişme beklemekteyiz. Bu aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın da geçen yıl verdiği bir sözdür. Her zaman vurguladığımız gibi ek gösterge düzenlemesi sadece 4 meslek grubunu değil, tüm kamu çalışanlarını kapsamalıdır” dedi. 

KAHVECİ: İSTİSNASIZ BÜTÜN GÜVENCESİZ SÖZLEŞMELİLER KADROYA ALINMALIDIR

Sözleşmeli personelin durumunun acilen gözden geçirilmesi gerektiğini ve istisnasız tüm güvencesiz sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinin zorunluluk haline geldiğini belirten Kahveci, kamuda yaşanan mobbing, tehdit ve liyakatsizlik konusunda da çözüm beklendiğini dile getirdi. 

KAHVECİ: KAMU ÇALIŞANLARINA VE EMEKLİLERE EK ZAM YAPILMASI KONUSUNDA ISRARCIYIZ

Adaletli bir vergi sisteminin getirilmesinin zaruri olduğunu vurgulayan Genel Başkanımız konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Yıllardır kamu çalışanları vergi yükünün altında eziliyor. Vergi dilimleri konusunda artık bir çözüm olmalı. Türkiye’nin vergi rekortmeni memur çalışanlarımızdır. Dengeli ve adaletli bir vergi sistemi olmalı. Maaş cebimize girmeden vergimizi ödüyoruz. Artık bu düzen sona ermelidir. Bunun yanı sıra kamuda yaşanan sıkıntıların başında mülakat gelmektedir. Mülakata karşıyız. Mülakat kul hakkı demektir. 90 puan alan insana 10 puan verilerek elenmesine neden olunuyor. Görüşmede, ekonomide yaşanan dar boğazın sabit ve dar gelirlilere etkisinin olumsuz yansıdığını da belirten Kahveci, kamu çalışanlarına ve emeklilere ek zam yapılması konusundaki talebini yineledi. Kamuda ikramiye almayan tek kesimin memurlar olduğunu ifade eden Kahveci, “memura üvey evlat muamelesi yapılmasın, emeklilere ve diğer kamu çalışanlarında olduğu gibi memurlarımıza da bayram ikramiyesi verilsin.” dedi.

KAHVECİ: 4688 SAYILI KANUN BİR AN ÖNCE KAMU ÇALIŞANLARININ LEHİNE DÜZENLENMELİDİR

Bu yıl gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının bir nedeninin de 4688 sayılı kanundaki eksiklikler olduğunu ifade eden Kahveci, başta kamu görevlileri sendikaları heyetinin imza ve itiraz yetkisi olmak üzere kanunda kapsamlı bir değişikliğe gidilmesi gerektiğini kaydetti. Döner sermaye uygulamasının amacından çıktığını belirten Genel Başkanımız, döner sermaye ödemelerinin adil ve hakkaniyetli bir şekilde çalışanlara dağıtılması noktasında bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu söyledi. 

Genel Başkan Önder Kahveci, konuşmasını söyle sürdürdü;

“2019 yılında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde kamu görevlileri ve emekliler umduklarını bulamamış, hiçbir sorunları tam olarak çözüme kavuşmamış, birçok mesele iki yıl sonra gerçekleştirilecek toplu sözleşme görüşmelerine ötelenmiştir. Bu raporda yer alan konular kamu görevlilerinin sorunlarının temelini teşkil etmektedir. Artan sorunlar kamuda verimliliği düşürmekte motivasyonu bozmaktadır. Bu nedenle acilen bu konular hakkında kamu görevlilerinin taleplerini karşılayacak bir memur paketi hazırlanmalı ve TBMM gündemine getirilerek yasalaşması sağlanmalıdır. Bütün bunları kapsayacak bir memur paketi ile bu sorunları rahatlıkla çözebileceğimizi ve rahatlama sağlayabileceğimizi düşünüyorum.”

KAHVECİ: BAKANIMIZI ULUSLARARASI KADIN KURULTAYINA DAVET EDİYORUZ

2019 yılı başında düzenlediğimiz panelle tanıtımı yapılan “Sendika 4.0” projemiz ile ilgili Bakan Selçuk’a bilgi aktaran Genel Başkan Kahveci, ilgili Bakanlık ve kurumlarla işbirliği noktasında görüşlerini iletti.

Bakan Selçuk ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yaşanan sıkıntılara yönelik çözüm gayreti içinde olduklarını belirtti. Türkiye Kamu-Sen tarafından hazırlanan raporu inceleyeceklerini kaydeden Bakan Zehra Zümrüt Selçuk işbirliği için her zaman kapılarının açık olduğunu vurguladı. Özellikle “Sendika 4.0” konusunun önemine değinen Bakan Selçuk, çalışma hayatına yön verecek projelerin hayata geçmesinin önemine vurgu yaptı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ayrıca, Bakan Selçuk’u Türkiye Kamu-Sen olarak önümüzdeki aylarda düzenleyeceğimiz Uluslararası Kadın Çalıştayı’na davet etti. 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER