SON EKLENENLER

'Ocak'ta ek protokol ile tüm kamu çalışanlarına zam yapılacak'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 3600 ek gösterge konusunda, asgari ücret belli olduktan sonra komisyonu topluyoruz. Çalışmalara başlayacağız. Ocak ayında ek protokol ile tüm kamu çalışanlarının maaşına zam yapılacak.
06 Aralık 2021 15:09

Memur Sen Başkanı Ali Yalçın bugün saat 14:00'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile görüştü. Ali Yalçın görüşme sonrasında açıklamalarda bulundu. İşte Ali Yalçın'ın açıklamaları

"3600 ek gösterge konusunda, asgari ücret belli olduktan sonra komisyonu topluyoruz. Çalışmalara başlayacağız."

"Ocak ayında memur maaşlarına yansıyacak şekilde ek protokolle alım gücünü yükseltme konusunda mutabık kaldık" .

İşte Ali Yalçın'ın açıklamaları;

Memur sen Başkanlar Kurulu olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı sayın Vedat Bilgin'i ziyaret ettik. Kamu İşveren tarafıyla bir görüşme gerçekleştirdik. 6. dönem toplu sözleşmeyi bağıtlamıştık. Ocak ayında yeni sözleşmemiz devreye girecek.

1 Eylül 30 Kasım arasındaki ekonomideki hareketliliği, kurdaki hareketliliği, kamu personelinin alım gücünü artırma yönündeki talebimizi ilettik.

İlk başlık olarak, 3600 ek gösterge ve ek göstergelerin ilgili konfederasyonla çalışılması kararını gündeme getirdik. 3600 ek gösterge konusunu, asgari ücret belli olduktan sonra ele alacağız, bu konuda bir mutabakat sağladık.

İkinci başlığımız sözleşmeliler konusu. Bunu yeni yılın hemen başında ele alacağız. Ek gösterge komisyonu çalışırken eş değer bir şekilde sözleşmeliler konusunu çalışmak için bir mutabakat sağladık. Kamudaki çalışma barışını bozan uygulamayı ele alacağız.

Diğer başlığımız, toplu sözleşmeden sonra ekonomideki hareketlilik. Bunu çeşitli vesilelerle gündeme getiriyoruz. Temel beklentimiz bir ek protokol ile, ekonomideki hareketliliğin toplu sözleşmeyi gölgelememesi gerekiyor, kamu görevlilerinin alım gücünün yükseltilmesini sayın bakanla paylaştık.

Doktorlar ve sağlık çalışanları özelindeki düzenleme 21 Aralık'a ötelendi. Biz doktorların emeklerini görüyoruz. Ücretler haklarıdır. Ancak bunun sadece tekil olarak bir meslek üzerinden ele alınmasının çok sağlıklı olmayacağını düşünüyoruz. Bu tip düzenlemeler toplu sözleşmenin kapsamı içindedir, protokol ile düzenlenmelidir. Sosyal taraflar devre dışı bırakılmamalıdır. Bu açıdan sosyal paydaşlarla tartışılmayan her meselenin çok ciddi sorunlar ortaya çıkardığını görüyoruz. Biz bunun bir ek protokol ile tüm kamu çalışanlarına yansıtılmasını istiyoruz. Bunu sayın bakana ilettik. Ocak ayındaki maaşlara yansıyacak şekilde bir ek protokol yapma konusunda mutabakat sağladık. Asgari ücret çalışmasından sonra kamu görevlilerine bir ek protokolle alım gücü düşüklüğünü gidermeye yönelik bir çalışma yapacağız.

MEMURLAR.NET

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER