SON EKLENENLER

EĞİTİM-SEN UZMAN ÖĞRETMENLİĞE KARŞI MI?

Okul ziyaretlerinde Eğitim-Sen üyelerinin uzman ve başöğretmenliğe karşı olduklarını söyleyen Eğitim-Bir-Sen İstanbul 4 No.lu Şube Bakanı Talat Yavuz "Hem bilimsel eğitim diyorlar hem de yüksek lisans ve doktorayı teşvik eden sistemi istemiyorlar." sözleriyle Eğitim-Sen'in yaklaşımını eleştirdi.
13 Ocak 2022 18:49

Yavuz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Okul ziyaretlerimizde Eğitim Sen üyelerinin, tıpkı 2006 yılında yaptıkları gibi uzman ve başöğretmenliğe karşı durduklarını görüyoruz.

Hem bilimsel eğitim diyorlar hem de yüksek lisans ve doktorayı teşvik eden sistemi istemiyorlar.
Özgürlük özgürlük derler, serbest kıyafetten rahatsız olurlar ancak şimdilerde en uçuk kılık kıyafetin tadını çıkarırlar.
Yarın yine birçoğu uzman ve başöğretmen olarak az para alıyoruz diye ortalığı ayağa kaldırırlarsa hiç şaşırmayın. 

Eğitim Sen Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada da mesleki kariyere ilişkin düzeleme eleştirilmiş, konula ilgili olarak şu açıklama yapılmıştı:
Tasarının yasalaşması halinde öğretmenler arasındaki ilişkiler ve mesleki dayanışma bozulacak, statü ve ücret farklılaşması okullarda yeni sorunları ve ayrımları beraberinde getirecektir. Öğretmenler arasında ortaya çıkan farklı statü ve unvanlar, zaman içinde giderek belirginleşen “sınıfsal” ayrışmalara, katı ve hiyerarşik çalışma ilişkilerinin oluşmasına yol açacaktır. Bu durum eğitim emekçilerini karşılaştıkları sorunlara birlikte çözüm üretmede gösterdikleri mesleki dayanışmadan uzaklaştıracaktır.

 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER