SON EKLENENLER

“Adil Bir Dünya İçin Eğitim ve Sendikaların Önemi”

Eğitim-Bir-Sen, Nijerya Eğitimciler Sendikası (NUT) ile “Adil Bir Dünya İçin Eğitim ve Sendikaların Önemi” konulu bir toplantı gerçekleştirdi.
06 Eylül 2024 13:31

Toplantının açılışında konuşan Genel Sekreter Talat Yavuz, güvenlik ile ilgili sıkıntılar, eğitime ayrılan bütçenin yetersizliği, okullaşma oranının düşük olması gibi problemlerin birçok ülkede hâlâ yaşanıyor olmasının sebeplerinin başında batılı devletlerin sömürgeci politikaları ve o zamandan günümüze uzanan sömürgeci bakışının yer aldığını söyledi.

 Yavuz, “Bu sebepten dolayıdır ki bizler sendikacılar olarak kararlı mücadelemize dayanışma içerisinde sonuna kadar devam etmeliyiz” dedi. “Çocuklarımıza ülkemizin değerlerine sahip çıkmayı aşılamalı, kaynaklarımızı kene gibi emen sömürgecilere karşı bilinçlendirmeliyiz” şeklinde sözlerine devam eden Yavuz, “Bizler tarihten gelen bilgiler ışığında şunu biliyoruz ki zulme dayanan hiçbir güç kalıcı olamamıştır ve inanıyoruz ki bu zulüm düzeni son bulup daha adil bir dünya kurulacaktır. Bunun için de bilinçli nesiller yetiştirilmelidir ve bu ancak eğitimle mümkündür. Eğitim müfredatının da yerli ve millî olması gözetilmelidir. Bunu başarmak için ise sendikalara büyük roller düşmektedir. Bizler birlikte hareket edersek, omuz omuza verirsek her sorunun üstesinden geliriz” ifadelerini kullandı. 

Nijerya Eğitimciler Sendikası Başkanı Audu Titus Amba, eğitim alanında ciddi sıkıntılar yaşadıklarını kaydederek, şunları söyledi: “Bunların başındaysa Batı destekli terör gruplarının ülkedeki güven ortamını sarsması yer alıyor. Diğer bir sıkıntımız ise eğitime ayrılan bütçenin yetersizliği. Bizler Nijerya’nın en büyük eğitim sendikası olarak hükûmetle bu konuların düzeltilmesi için görüşme halindeyiz ama ne yazık ki dünyanın birçok yerinde olduğu gibi burada da sendikaların eğitim alanında katılımcı rol oynaması için ciddi bir mücadele yürütmesi gerekmektedir. Toplantı başlığımızda vurgulanan şey çok önemlidir. Adil bir dünya için sendikaların ve yeni nesilleri millî duygularla yetiştirmenin önemi yadsınamaz. Dolayısıyla dünyayı daha adil bir yer hâline getirmek istiyorsak eğitime ve sendikalara gerekli önemin gösterilmesi ve sendikaların dayanışma içerisinde mücadele etmesi gerekir.”

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER