SON EKLENENLER

İşçiler ek zam talebiyle iş yerlerinde eylemlere başladı

DYO Boya'nın Gebze ve İzmir'de bulunan fabrikalarında işçiler, "Sefalet ücreti istemiyoruz" diyerek ek zam talebiyle eylemler gerçekleştiriyor.
15 Ağustos 2022 19:09

Gebze ve İzmir'de kurulu DYO Boya fabrikalarında işçiler, ek zam talebiyle eylemlere başladı.

Petrol-İş sendikasının Gebze ve İzmir şubelerinin örgütlü olduğu DYO Boya'da işçiler, insanca bir ücret talebiyle patrona taleplerini sundu. Patronun bu taleplere kayıtsız kalarak düşük teklif vermesi üzerine Petrol-İş Gebze Şubesi yöneticileri ve DYO boya işçileri fabrikada yaklaşık üç saat süren bir değerlendirme toplantısı yaptı. Patronun tutumunu protesto eden işçiler, sendika şube yöneticileriyle beraber fabrika içinde alkış ve sloganlarla yürüdü. İşçiler sık sık "Sefalet ücreti istemiyoruz", "Zafer direnen emekçinin olacak" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" sloganları attı.

İzmir'de de DYO Boya işçileri, ek zam talebiyle vardiya girişlerinde işe iki saat geç başlama kararı aldı.

Yaklaşık 300 işçinin 3 vardiya şeklinde çalıştığı fabrikada işçiler, “İşveren beyaz yakalılara yüzde 25 ila 30 arası bir zam yapmıştı. Biz de sendikayla görüştük ve talebimizi ilettik. Sendika yönetimi işveren ile görüşerek ayın 15’ine kadar süre verdi. Bugün bir toplantı yapılmış. İşveren, asgari ücret ve altında alan işçiler için yıl sonuna kadar her ay brüt 1200 lira prim adı altında ücret teklif etmiş. Genel olarak ise tüm işçilere DYO kantinde geçerli olmak üzere iki seferlik 500 liralık fiş teklifleri olmuş. Asgari ücret üstünde alanlara herhangi bir artış yok. Bugün de sendika başkanımız açıklama yaptı ve her vardiya işe iki saat geç başlama kararı aldık” dedi. 

EVRENSEL

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER