SON EKLENENLER

Eğitimciye şiddete dur diyecek yasal düzenleme bir an önce yapılmalıdır

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarına bir yenisi daha eklendi. Bursa Nilüfer Kayapa Şehit Eyüp Gürsoy İlkokul-Ortaokukulu’nda görev yapan bir öğretmen, öğrenci velisi bayan tarafından okulda darp edildi.
18 Şubat 2022 19:52

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 nolu şube tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Hangi sebeple olursa olsun, kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın, şiddetin, hele hele çocuklarımızı emanet ettiğimiz eğitimcilere yapılan şiddetin kabul edilebilir bir yanı yoktur, olamaz da. Bu menfur ve meşum olaylar, görünürde kişilere indirgenecek suçlar olmakla birlikte, sorunun daha derinlerde, eğitim düzeninden hukuka, aileden müfredata kadar birbiriyle bağlantılı, çok boyutlu sebepleri bulunmaktadır.

Yıllardır devam eden ve ölümle sonuçlanan saldırılar, yaralanmalar, darp görüntüleri durumun ne kadar vahim, tehlikenin ne kadar büyük ve ciddi olduğunu gözleri önüne sermektedir. Buradan bir kez daha sesleniyoruz: Vakit geçirilmeden önleyici, ıslah edici, hukuki, adli, idari tedbirler, çare ve çözümler alınmalıdır.

Eğitim merkezli olarak, toplumsal gidişata yön veren düzenlemeler ciddiyetle ve büyük bir sorumlulukla yeniden tanzim edilmelidir. Çocuklarımızı, umudumuzu, geleceğimizi teslim ve emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz her bakımdan korunmalı, mağdur edilmemelidir. Bu kapsamda, değerler eğitimi, aileyi de içine alacak ve sosyal çevrenin öğrenci üzerindeki negatif etkilerinden arındıracak şekilde yeniden düşünülmelidir.

Sendika olarak ilk andan itibaren süreci takip ederek öğretmenimizin yanında olduk. Yetkililerle görüştük; eğitimcilerin sorunları ve güvenliği ile ilgili hassasiyetlerimizi bir kez daha ilettik. Hukuki süreç başladı ve takipçisiyiz. Eğitim çalışanı arkadaşlarımıza desteğimiz sürecektir.

Yeter artık, diyoruz. Bir an önce yasal düzenleme yapılarak eğitimcilerin güvenliği kalıcı olarak sağlanmalıdır. Eğitimciye yapılan bu saldırıyı ve bundan önceki saldırıları da kınıyoruz.

Anayasal güvence altındaki eğitim- öğrenim hakkının sunulmasında veli merkezli yaklaşımın yerine aile/okul ilişkisinde ebeveyn sorumluluklarını tanımlayan sınırlar ve yaptırımların getirilmesini istiyor ve bekliyoruz.

Eğitim çalışanları hıç kimse karşısında ezdirilmemeli; hiçbir akademik/pedagojik/psikolojik ihtisası bulunmayan kişi ya da odakların her isteğine itaate zorlanan kölelere indirgenmemelidir.

Eğitim çalışanına ve eğitimciye siddet her geçen gün artarak devam ederken; egitimciye şiddetin Meslek Kanunu içinde yer almaması konusunda da yetkilileri bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER