SON EKLENENLER

AKKAYA:KAPANMA GEREKÇESİ NE?

298 öğrencisi olan Tokat Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesinin ve kapanma şartları oluşmamasına rağmen hiçbir gerekçe gösterilmeden kapatıldığını ve 98 öğrencisi olan Merkez İmam Hatip Lisesi’ne taşındığını belirten Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya, gelinen süreçte yaşanan mağduriyetler olduğunu söyledi.
16 Ekim 2020 20:59

Tokat Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi kapatılarak Merkez İmam Hatip Lisesine taşındı.

Türk Eğitim Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya, dün sendika binasında yaptığı basın toplantısında Tokat’ta bazı okulların kapatılma sürecinde ortaya çıkan sorunları gündeme getirdi. Tokat Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi’nin kapatılma kararının gündeme alındığı toplantıda okul binasına Gaziosmanpaşa Lisesi’nin taşındığını ancak bu kararın kanunen doğru olmadığına işaret etti. Merkez İmam Hatip Lisesi’nde öğrenci sayısı az olmasına rağmen Gazi Osman Paşa Lisesi’nin neden Merkez İHL’ye değil de Mehmet Akif Ersoy Lisesi kapatılarak yerine taşındığını soran Hakan Akkaya, “İlimizde Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Lisesi hiçbir gerekçe gösterilmeden 298 öğrencisi olmasına ve kapanma şartları oluşmamasına rağmen kapatılarak, 98 öğrencisi olan Merkez İmam Hatip Lisesi (İHL)’ye taşınmaktadır. Ve kapatılan Mehmet Akif Ersoy İHL’nin binasına da güçlendirme kararı alınan Gazi Osman Paşa Lisesi 618 öğrencisiyle birlikte taşınacaktır. Gazi Osman Paşa Lisesi ve Merkez İmam Hatip Lisesi Tokat Merkez dediğimiz eski Tokat bölgesinde; Mehmet Akif Ersoy Lisesi ise Karşıyaka dediğimiz yeni Tokat bölgesinde yani ulaşım aracı olmadan gidilemeyecek uzaklıktadır. Bu durumda da yaklaşık 820 öğrencinin servis ihtiyacı hâsıl olmuş ve böylece fakir aileler de ayrıca mağdur olmuşlardır” diye konuştu.

Kapatılan Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde görev yapan yaklaşık 50 öğretmenin ise mağdur olan diğer taraf olduğunu belirten Akkaya, okul müdürünün başka bir okula müdür olarak atandığını ancak öğretmenlerin il emrine alındığını belirtti.

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Merkez İmam Hatip Lisesi proje okulu olması gerekçesiyle mağdur bu öğretmenlerin atamalarının, öğrencilerinin gittiği bu okula yapılamayacağının beyan edildiğini söyleyen Hakan Akkaya, “Ancak görevlendirme ile mağduriyetlerine geçici çözüm önerilmektedir. Kaldı ki, proje okuluna proje öğrencisi olmayan 298 öğrenci neden aktarılmaktadır” diye sordu.

“YETKİLİLERE SORDUK, NEDEN KAPATILIYOR”

Mehmet Akif Ersoy İHL’nin tamamen kapatılma kararının kanunen sıkıntılı bir süreç olduğuna dikkat çeken Hakan Akkaya, “Kanun diyor ki; bir okul kapatılırken ya öğrenciniz kalmazsa veya çok sayı düşerse, ya bölüm kapatılırsa ve oradaki öğretmenlerin çoğu norm kadrosu durumuna gelirse ya da bina ile ilgili bir sıkıntı olursa bina yıkılıp yerine de yenisi yapılmama kararı alındıysa ancak bu şekilde okul kapatılır. Biz Mehmet Akif İHL’ye baktığımızda öğrenci sayısı hemen hemen 300. Yani öğrenci sayısında bir düşme söz konusu değil. Bina ile ilgili bir sıkıntı yok. Bunu nerden biliyoruz zaten başka bir okulun oraya taşınıp eğitim-öğretime devam edeceği söyleniyor ki geçtiğimiz hafta taşındı bile. Burası teknik lise olmadığı için kapanan bölüm de söz konusu değil. O zaman biz de yetkililere sorduk dedik ki;  neden kapatılıyor? Bizi tatmin eden bir açıklamada bulunmadılar. Bununla ilgili bir sıkıntı var.” Dedi. Kapatılacaksa 98 öğrencisi olan merkez İmam Hatip Lisesi’nin kapatılması gerektiğini vurgulayan Akkaya, “Kapatmıyorsanız Mehmet Akif Ersoy lisesine dokunmayın. Neden; Çünkü mağduriyetler oluşuyor” dedi.

GOP’TA ONARIM KARARI MANİDAR

Merkez İmam Hatip Lisesi, Gazi Osman Paşa Lisesi ve Merkez Endüstri Meslek Lisesi ve 2 ayrı liseye daha yıkım kararı gelmesine rağmen sadece Gazi Osman Paşa Lisesi’ne güçlendirme ve onarım kararı alınmasını da manidar bulduklarını söyleyen Hakan Akkaya, şuanda Anıtlar Kurulu Kararı olmadan Tarihi Gazi Osman Paşa Lisesi binasında bir onarım yapılacağının söylendiğinin altını çizdi.

“SENDİKA OLARAK PANDEMİ SÜRECİNİ TAKİP EDİYORUZ”

Türk Eğitim Sendikası’nın pandemi süresince yapıcı olarak sendikacılığını yapmaya çalıştığını söyleyen Hakan Akkaya, “Yetkili sendika 2 ay önce öğretmenler ek ders ücreti alamayacak. Ona göre kendilerini planlasınlar” diye haber yaptı. Biz o zaman dedik ki hiç kimse öğretmenlerimizi bu süreçte ek dersini kesemez. Hem kazanımlarımız var bizim masada hem toplu sözleşmedeki maddeler var.  Ve öğretmenin elinde olan bir aksama da değil. Devletin aldığı bir karar. Çok şükür dediğimizi yaptık. Bazı okullarda farklı uygulamalar olsa da öğretmenlerimiz aynı yüz yüzeymiş gibi ek ders ücretlerini alıyorlar. Uzaktan eğitim geçen yıl da yapıldı ama sağlıklı olmadı. Birincisi altyapıda yetersizlikler oldu. İkincisi fırsat eşitsizliği ortaya çıktı. Pek çok evde tableti bilgisayarı olmayan bunlar olup interneti olmayan, televizyonu olmayanlar var. Yani bu yüzde 5’lerde kaldı. Bununla ilgili sorunları hep dile getirdik. Yine son döneme alınan kararla 1. Sınıflar 2’ye bölündü. Ama Tokat’ta yine problem var. Zaten pek çok okulumuz birleştirildiği için 4’e bölünmüş gibi oldu. Örnek Mahperi Hatun’a Gazi Osman Paşa Ortaokulu ile İbn-i Kemal İlkokulu taşındı. Bu arada köy okullarında 15 öğrenciden fazlası 2 gün az ise 5 gün boyunca eğitim-öğretim faaliyeti yapabilir diye bir karar çıktı. Ama ondan çok çekincelerimiz var. Özellikle köylerdeki hijyenik durumu zaten biliyoruz. Normal zamanda da bazı sıkıntılar oluyordu. Maske ve diğer hijyen maddelerinin birebir karşılanması talebimiz var. Öğretmen ve öğrencilerimizin her bölgeye bir tane doktor ve sağlık görevlisi görevlendirilerek kontrollerinin testlerinin belli aralıklarla yapılması talebimiz var. Genel Başkanımızın da Türkiye genelinde. Şuanda Tokat’ta direk şu okulda vardır diye bir şey gelmedi. Ama takip ediyoruz. Temsilcilerimiz olduğunda zaten bize bildirirler. Şuanda 1 öğrencide çıkarsa o öğrenci karantinaya alınacak, 2 veya daha fazla öğrenci olursa 14 gün süreyle ara verilecek.O bir öğrencide çıktığında da o sınıfın teneffüsü farklı yapılacağı söylendi. Umudumuz hiçbir öğretmen ve öğrencimizin bu virüsten etkilenmeden süreci atlatması.

İçişleri Bakanlığı Valilik ve Kaymakamlıkları yazı gönderdiğini ve bugün itibariyle (dün) ulaşacağını bildiren Akkaya böylece öğretmenlerin filyasyon, denetim ve benzeri hiçbir yerde görevlendirilmeyeceğini duyurdu.

Kaynak:TOKATGAZETESİ.COM

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER