YALÇIN açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Memur-Sen olarak, 6. Dönem Toplu Sözleşmede elde ettiğimiz “Sözleşmeli Personelin Kadroya Geçirilmesi” kazanımıyla 460 Bin sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesinde öncülük ederek, kamu personel sisteminde ve çalışma hayatında önemli bir kazanım elde ettik.
Sözleşmeli personelin kadroya geçişinde ve sonrasında yaşanabilecek (hizmet sürelerinin sayılması, kademe-derece ilerlemesi, sözleşmeli personelin zorunlu emekliliğinin kaldırılması, ilave derece verilmesi, yer değişikliği vb.) sorunlara ilişkin tekliflerde bulunmuş, 7. Dönem Toplu Sözleşmede masaya taşımıştık.
7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde “8 yıla 1 kademe” ilerlemesinde sözleşmeli pozisyonda geçen sürelerin dikkate alınmasını, kadroya geçen sözleşmeli personelin mağdur edilmemesini, sözleşmeli olarak çalışan fakat emsal memur üzerinden derece/kademesi takip edilen kamu görevlilerine de ilave derece/kademe verilmesini ve yargı süreçleriyle kamuya maliyet üretilmemesi gerektiğini belirtmiştik.
Kadroya geçen sözleşmeli personelin Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvurusu sonrası olumlu tavsiye kararları verilmiş, açılan davalar çerçevesinde Danıştay tarafından verilen kararlar teklifimizin ve ısrarımızın haklılığını göstermiş ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarında söz konusu kademe-derece ilerlemesi sağlanmıştır.
Adalet Bakanlığı personelinin mağdur edilmemesi için yargı süreci devam eden ve uygun şartları taşıyan personelin de kademe ilerlemesinin yapılmasına ilişkin hassasiyeti son derece önemlidir.
Uygulama birliğinin sağlanması, yargı süreçleriyle oluşacak maliyetlerin önlenmesi ve personelin mağdur edilmemesi için Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı ile Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nün önceki görüşlerini düzeltecek şekilde yeni görüş yayınlaması, sözleşmeliyken kadroya geçenler ile emsal memur üzerinden takibi yapılan tüm kamu görevlilerinin başvuru yapan/yapmayan ayrımı yapılmaksızın bu haktan eşit ve adil bir şekilde yararlanması gerekmektedir.
SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI