20 bin öğretmen atama sürecindeki belirsizlik bir an önce giderilmeli.

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Erol Ermiş, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla eğitim de yaşanan sorunları sıralayarak '' Hükümetten sorunları çözmesini istiyoruz.'' dedi.
08 Eylül 2024 12:09

ERMİŞ açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale'den Gazze'ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi" açılış dersi ile başlayacak 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize, vatanımıza - milletimize hayırlı olsun.

Bu vesileyle bir kez daha eğitimin ve eğitimcilerin sorunlarını/ taleplerini dile getiriyor ve hükümetten sorunları çözmesini istiyoruz.

İşgücü Uyum Programı, güvencesiz yapısı ve düşük gelir getirisiyle okulların temizlik sorununa çözüm olamaz. Devlet, okulların temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacını karşılamalıdır.

Açıklanan rakamlar enflasyonu düşürmüyor, alım gücünü düşürüyor. Kamu görevlilerinin alım gücü artırılmalıdır.

20 bin öğretmen atama sürecindeki belirsizlik bir an önce giderilmeli, mülakat uygulaması kaldırılmalı.

Öğretmen açığı, ücretli öğretmenle değil kadrolu öğretmenle kapatılmalı, sözleşmeli öğretmenliğe son verilmelidir.

Yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır.

Eksiklikler giderilmeli, Öğretmenlik Meslek Kanunu adını hak eden bir içeriğe kavuşturulmalı, verilen sözler tutularak kalıcı bir kariyer sistemi kurulmalıdır.

İstihdamda güçlük çekilen bölgelerde teşvik edici yöntemler hayata geçirilmelidir.

Eğitim yöneticiliği liyakat ve kariyer ekseninde profesyonel bir meslek olarak yapılandırılmalıdır.

Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı caydırıcı önlemler alınmalıdır.

Öğretim yılına hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına ödenmelidir.

Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları yapılmalıdır.

Hizmetli ve memurların hakları iyileştirilmeli; yardımcı hizmetler sınıfı, genel idarî hizmetler sınıfına geçirilmelidir.

Şube müdürleri, eğitim müfettişleri, il müdür yardımcıları, ilçe millî eğitim müdürleri, şahsa bağlı uzman kadrosunda bulunanlar ve araştırmacıların özlük ve malî sorunları çözülmelidir.

Memurların yıllardır beklediği disiplin affı için adım atılmalı, disiplin affı getirilmelidir.

Ek ders ücretleri öğretmenleri tatmin edecek seviyeye çıkarılmalıdır.

Kapsayıcı bir alan değişikliği yapılmalıdır.

Birinci dereceyi gelen tüm memurlara 3600 ek gösterge verilmelidir.

Öğretmenlere, Öğretmenler Günü'nde bir maaş ikramiye verilmelidir.

Okul kantinlerinde boykot ürünleri satılmamalıdır.

Anayasal bir hak olan aile bütünlüğü sağlanmalıdır.