SON EKLENENLER

İşçiler, LC Waikiki önünden seslendi: Fabrika önünü 1 Mayıs alanına çevireceğiz

Adıyaman Besni’de faaliyet yürüten Mega Polietilen fabrikasının işçileri hakları için direnmeye devam ediyor. İşçiler bugün üretim yaptıkları LC Waikiki mağazası önünden seslendi.
26 Nisan 2024 18:36

Hakları için direnen Mega Polietilen işçileri, fabrikanın üretim yaptığı LC Waikiki mağazasının önünde eylem yaptı. Eylemde, LC Waikiki sorumluluk almaya çağırılırken, 1 Mayıs’ın da fabrikanın önünde kutlanacağı duyuruldu.

Eylemde işçiler adına konuşan Yunus Kubilay, üç aydır haklarının gasbedildiğini ve işçilerin aileleriyle birlikte perişan olduğunu söyledi. Ramazan ve bayramın işçiler için zor geçtiğini ifade eden Kubilay, “Bu kadar işçi haksız yere işten çıkarıldı, hayatları alt üst oldu. Bizim taleplerimiz belli. Elden verilen paralar da hesaplarımıza yatırılsın, işten çıkarılan arkadaşlarımız işe iade edilsin” dedi. 1 Mayıs’ı fabrika önünde kutlayacaklarını dile getiren Kubilay, “1 Mayıs tüm emekçilerin bayramı. Bu 1 Mayıs’ı dolu dolu yaşamak için gerek çadırımızın önünde kutlama yapacağız gerekse Gaziantep’e buradaki işçi kardeşlerimizi götüreceğiz. Sonuçta emek bizim, alın teri bizim” ifadelerini kullandı.

‘ÜRETİM YAPILAN TÜM MAĞAZALARIN ÖNÜNDE OLURUZ’

Kubilay’ın ardından konuşan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen de Mega Polietilen işçilerinin ürettiği ürünlerin satıldığı markaları sorumluluk almaya çağırdı. Haksızlıkların giderilmemesi durumunda eylemleri yaygınlaştıracaklarını vurgulayan Türkmen, “Hak gasplarına karşı markaları sorumluluk almaya çağırmak için buradayız. Eğer haksızlıklar son bulmazsa, talepler kabul edilmezse, Türkiye’nin her yerinde, bu fabrikada üretimi yapılan markaların mağazalarının önünü eylem alanına çevireceğiz” dedi.

Mega Polietilen’in bir yıllık net kârının 247 milyon lira olduğuna dikkat çeken Türkmen, “Kârları yüzde 205 artmış. Ama içerideki işçilerin ücretlerini, mesailerini ödemeye gelince ‘Krizdeyiz, paramız yok’ diyorlar” ifadelerini kullandı.

İŞÇİLERE VERMEDİKLERİ PARAYLA GÖSTERİŞ İÇİN KONSER YAPIYORLAR’

Türkmen, Mega Polietilen sponsorluğuyla 1 Mayıs’aü özel düzenlenecek ve Hozan Beşir’in katılacağı konsere ilişkin de konuştu. İşçilere vermedikleri parayla, gösteriş için konser yapıldığını söyleyen Türkmen, “Bu iki yüzlülüğe izin vermeyeceğiz” dedi. Hozan Beşir’e ve Besni halkına konsere katılmama çağrısı yapan Türkmen, “Patron işlediği suçların üstünü örtmek için, 1 Mayıs gibi emeğin mücadele günü olan bir değeri de kötü emellerine alet ederek 30 Nisan’da konser düzenleyecekmiş. Buradan başta Hozan Beşir’e ve Besni halkına sesleniyoruz; patronun işçi düşmanlığının üzerini örtmek için 1 Mayıs’ı da alet ederek yaptığı bu konsere katılarak patronun suçlarına ve işçi düşmanlığına ortak olmayın” şeklinde konuştu.

‘BESNİ HALKINI 1 MAYIS AKŞAMI MEGA POLİETİLEN ÖNÜNE BEKLİYORUZ’

1 Mayıs’ın işçilerin birleşip sesini duyurduğu gün olduğuna dikkat çeken Türkmen şöyle devam etti: “1 Mayıs dünyanın her yerinde tam da bu haksızlıklara karşı işçilerin birlik oldukları gündür. Bizi sefalete mahkûm eden bir avuç sermaye sınıfına karşı birlik olup alanlara çıktığı gündür. Mega Polietilen işçileri de aynı kararlılıkla 1 Mayıs’ta önce Antep’teki 1 Mayıs mitingine katılacaklar, akşam da fabrika önünü 1 Mayıs alanına çevireceğiz. Eğer işçi bayramı kutlanacaksa, kursağında işçilerin hakkı olan bir patronun gösterişi için düzenlediği bir konserde değil hakları için direnen işçilerin yanında kutlanır. Bütün Besni halkını 1 Mayıs akşamı Mega Polietilen önüne bekliyoruz.”

EVRENSEL

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER