SÜRMANŞET HABERLER

YALÇIN: DÖNER SERMAYE MAĞDURİYETİ GİDERİLMELİ

Sağlık-Sen 6 .Dönem Genişletilmiş 5. Başkanlar Kurulu Toplantısı video konferans yöntemiyle yapıldı. Memur-Sen Genel Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, şube başkanları ve şube yöneticileri katıldı.
16 Ekim 2020 21:07

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Sağlık-Sen teşkilatlarının sağlık çalışanlarının sorunlarına karşı yoğun mücadele verdiğini söyledi. Pandemi sürecinde sağlık çalışanlarının en ön safta yer aldığını dile getiren Yalçın, “Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Devlet sağlık çalışanlarımızın verdiği emeği görmeli. Bu emeğin karşılığı için adım atmaktan geri durmamalı” diye konuştu.

Yalçın: Döner Sermaye Mağduriyeti Giderilmeli

Sağlık çalışanlarının en can yakan sorununun döner sermaye sistemi olduğunu söyleyen Yalçın, “Fedakârca mücadele eden sağlık çalışanlarımızın döner sermaye mağduriyeti giderilmeli, ek ödemeler genel bütçeden ödenmeli. İş yükü azalmalı, istihdam artırılmalı. Sağlık çalışanlarımızın yıllık izinleri yanmamalı. Kreş sorunu artık çözüme kavuşturulmalı. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlar Genel Sağlık Sigortasının dışına çıkarılmalı ki sağlık çalışanlarının önemini anlasın. Sağlık çalışanlarımızın sorunları ve talepleri acilen çözülmeli” ifadelerini kullandı.