SON EKLENENLER

Sosyal Hizmet Çalışanlarının Talepleri Bakanlığa İletildi

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Genel Müdürü Engin Demir’i ziyaret etti.
24 Mart 2023 14:34

Bakanlık binasında gerçekleştirilen görüşmede Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan ile Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk, Mustafa Irgatoğlu ve Abdullah Duman, Genel Müdür Engin Demir’e sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini iletti.

“Sözlü Sınav Bir An Önce Yapılmalı”

Sağlık-Sen Yönetimi, deprem nedeniyle ertelenen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sözlü sınavlarının deprem bölgesindeki çalışanları mağdur etmeyecek şekilde bir an önce yapılmasını talep etti.

Bunun üzerine Bakanlık yetkilileri tarafından sözlü sınava ilişkin hazırlıkların tamamlanmasının ardından takvimin açıklanacağı dile getirildi. 

Sosyal Hizmet Tazminatı İçin Bakanlık ile Çalışma Yürütülecek

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü’nde (ÇEKOM) görev yapan çalışanların, sosyal hizmet tazminatından yararlanmadığını kaydeden Genel Merkez Yönetimi, sorunun büyük bir haksızlığa neden olduğunu dile getirdi.

Bu talep doğrultusunda, sorunun çözüme kavuşması için 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecine kadar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık-Sen arasında çalışma yapılması konusunda mutabık kalındı.

“Sözleşmeli Çalışanlara da Sosyal Hizmet Tazminatı Ödenmeli”

Sağlık-Sen’in toplu sözleşme kazanımı olan sosyal hizmet tazminatının, yatılı kuruluşlarda görev yapan sözleşmeli çalışanlara ödenmediğini belirten Sağlık-Sen Yönetimi,  Sağlık-Sen’in Danıştay’a açtığı dava ile sözleşmeli personele de sosyal hizmet tazminatı ödenmesinin hükmedildiğini hatırlattı.

Sağlık-Sen heyeti, ilgili kararın uygulanmasını ve mağduriyetin giderilmesini istedi. Bakanlık yetkilileri, konuyla ilgili çalışma yapılacağını ifade etti.  

“ASDEP Personelinin Kadroya Geçişleri Eğitim Durumuna Göre Yapılmalı”

Sözleşmeli olarak istihdam edilen Aile Sosyal Destek Personeli (ASDEP) ile destek personeli unvanlı çalışanların, 4/A devlet memuru kadrolarına mevcut eğitim durumlarına göre atanmadığını kaydeden Genel Merkez Yönetimi, ASDEP personelinin aile sosyal destek uzmanı kadrosuna, destek personelinin ise hizmetli kadrosuna atandığına dikkat çekti.

Destek personeli olarak istihdam edilenler arasında sağlık hizmetleri sınıfına atanabilecek üniversite mezunlarının da olduğunu söyleyen Yönetim, bu kadrolarda istihdam edilenlerin devlet memuru kadrolarına atamalarında, eğitim durumlarının göz önünde bulundurulmasını istedi.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER