SON EKLENENLER

METİN: IŞIKLARI YAKAN AYM ÜYESİ İLLEGALİTENİN TAŞERONLUĞU ROLÜNÜ İÇSELLEŞTİRMİŞ

Konya Eğitim Bir- Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin, AYM üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar Yanıyor" paylaşımıyla ilgili olarak; “Işıkları yakan AYM üyesi illegalitenin taşeronluğu rolünü içselleştirmiş” ifadelerini kullandı.
16 Ekim 2020 14:11

Konya Eğitim Bir- Sen 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Metin'in açıklamaları şöyle:

"AnayasaMahkemesi üyesi Engin Yıldırım Darbe çağrısı niteliğinde 'ısıklaryanıyor' sosyal medya paylaşımı ile ilgili olarak;

Siyaset ile hukukun kesişme noktasında bulunan Anayasa Mahkemesi üyesi beyanı ile ihsasi rey'de bulunmuş ve
kasabadaki tek oyunun demokrasi olduğu gerçeğini içselleştiremediği deşifre olmuştur.Neyin hukuk neyin siyasal olduğuna dair karar merci Mahkeme üyeliğinden çekilerek meftunu olduğu demokrasi dışı arayışların yarayışlı aparatı olabilir. Mahkeme üyesini meydanlarda bekliyoruz. 

Bu olay aynı zamanda Turkiyedeki muhalafet sorununa dair bir krizdir. Demokrasilerde SİYASAL MUHALEFET olması gereken CHP' nin temsil ettiği rol tanımlaması müesses nizami tatmin etmemektedir. CHP liderliğinde kurulan konsorsiyumun TOPLUMSAL MUHALEFETI de domine etmesi beklenmektedir. Ancak CHP'nin seckinci ve burokratik devletçi yapısı toplumsal muhalefet rolu için problem üretmektedir. CHP liderliğinin bulduğu Çözüm ise ya Canan Kaftancıoğlu Profili üzerinden SEHIR ILLEGALITESI ya da Sezgin Tanrıkulu ve Demirtaş üzerinden PKK ILLEGALITESI üzerinden Toplumsal Muhalefeti illegal bir cercevede yapılandırılmaktadır. Hard illegalitenin yetersiz olması durumunda Tabipler Birliği ve Bazı Odalar üzerinden Legal görünümlü  illegal muhalefet üretilmeye çalışılmaktadır. 
Anayasa Mahkemesi Üyesinin açıklaması müesses nizamın CHP 'den beklediği siyasal muhalefeti toplumsal muhalefete dönüştürme görevine BÜROKRATIK bir katkıdan ibarettir. 
Engin Yıldırım Bey'e Hodri Meydan diyoruz. "

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER