YAVUZ Açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Okul kuran, bağışçı bularak okul yaptıran, yıllarca İl Disiplin Kurulu’nda görev yapan başarılı bir okul müdürü arkadaşımızın; bakanlıktaki hak hukuk tanımaz, iş bilmez, bir adım sonrasını göremeyen kör bürokratların; iki yıl önce, proje okul müdürlerine karşı olan kinleri ve onları cezalandırma amaçlı uygulamaları yüzünden mağdur edilmesine isyan ediyorum.
Okul müdülerine yaptıklarınız için şimdi çok mutlu oldunuz mu? Kim kazandı? Devlet mi, millet mi, okul mu, öğrenci mi kazandı? Yoksa sizi gaza getiren, keyfi uygulamalarınızla yaranmaya çalıştığınız ağzı ve ayarı bozuk sendika mı kazandı?
Yaptığınız açık hukuksuzluklardan ders almıyor, bugünlerde daha büyük bir kaosun tuğlalarını örüyorsunuz. Bu EK 2 ile daha büyük kargaşaya sebep olacaksınız. Bir an önce bu yönetmeliği değiştirin. Değiştirin yoksa ehliyet, liyakat derken MEB tarihine en beceriksiz yönetici uygulamaları yapan kadro olarak geçeceksiniz.
Mahkemeyle göreve iade edilen müdür, müdürlüğe uygun değilse, neden proje okulda müdür olarak tuttunuz? Müdürlüğü hak etmişse ki öyleydi, sınavla atanmıştı, neden o dönem tercih hakkı vermediniz?
Sizin her keyfi uygulamanızın bedelini idareciler mi ödemek zorunda? İş bilmiyor, hukuk tanımıyor, laf dinlemiyorsunuz!
•••
Hiç ilgisi ve dahli olmadığı bir hukuk süreci sonrası Maltepe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü olarak atanan arkadaşımız Asuman Buber’i ziyaret ederek hayırlı olsun, (geçmiş olsun) dedik.

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI