SON EKLENENLER

Diyanet Akademisi Mezuniyet Sözlü Mülakatının Yürütmesi Durduruldu

Diyanet Akademisi mezuniyet sınavında başarısız sayılan kursiyer adına sendika hukuk müşavirliğimiz tarafından açılan davada yürütmesinin durdurulması kararı alındı.
03 Mayıs 2024 19:24

Diyanet-Sen Hukuk Müşavirliğince takip edilen bir davada, kursiyer olan kişinin girmiş olduğu mezuniyet sözlü mülakatında düşük puan verilmek suretiyle başarısız sayılmasının hangi nesnel ve somut veriler ile tesis edildiği ortaya konulamamış ve tesis edilen dava konusu işlem Ankara Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi tarafından açıkça hukuka aykırı olması ve telafisi güç zararlar doğurabileceği gerekçesi ile yürütmesi durdurulmuştur.

Ankara Bölge İdare Mahkemesi 3. İdari Dava Dairesi kararında “…davacının girdiği sözlü sınav öncesinde, sınav komisyonunca sınavda sorulacak soruların önceden hazırlanması ve tutanağa bağlanması, her adaya sorulan soruların kayda geçirilmesi ve sorulan sorulara adayların verdiği yanıtlara hangi komisyon üyesince, hangi notun takdir edildiğine ilişkin ayrı ayrı tutanak tutulması, böylece sözlü sınavın nesnel olarak yapılması ve yargısal denetimin tüm unsurlarıyla gerçekleştirilmesinin sağlanması gerekir...//… Açıklanan nedenlerle, davacı itirazının kabulüne,itiraza konu idare mahkemesi kararının kaldırılmasına, hukuka aykırılığı açık olan dava konusu işlemin uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğinden, dava sonuna kadar ve teminat aranmaksızın, 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 27. maddesi uyarınca yürütmesinin durdurulmasına …”demek suretiyle hukuka aykırı işlemin yürütmesinin durdurulması kararı verilmiştir. 

Konu ile ilgili Hukuk Müşavirimiz Av. Hacı Muharrem Mankır “Söz konusu mahkeme karar ile dava konusu işlem olan sözlü mülakat sırasında hangi komisyon üyesinin ne puan verdiği, komisyon tarafından sorulacak soruların önceden hazırlanıp tutanak altına alınıp alınmadığı gibi birçok hususun belirsiz ve öznel olmasından kaynaklı olarak dava konusu işlemde idari işlemlerin hukuk devleti ilkesinin sağladığı güvenceyi temin etmediğini ve hukuka aykırı olarak tesis edildiğini bizlere göstermiştir.” Şeklinde açıklamalarda bulundu. 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER