SON EKLENENLER

DEMOKRASİNİN OLMADIĞI YERDE SENDİKAL HAREKETTEN BAHSEDEMEYİZ

Genel Başkan Mahmut Arslan, 6 Kasım 2019 tarihinde Konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikamız ile Tüm Rusya Devlet ve Kamu Hizmet İşçileri Sendikası arasındaki Ortak Sendikal Eğitim Programına katıldı.
06 Kasım 2019 18:31

Programa Genel Başka Mahmut Arslan, Tüm Rusya Devlet ve Kamu Hizmet İşçileri Sendikası yöneticileri, Uluslararası Vizyon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr Hasan Oktay katıldı.

Ortak eğitim programının açılışında konuşan Genel Başkan Mahmut Arslan, iki ülkenin işbirliğinin çok uzun yıllara dayandığını belirterek, eğitim programının her iki ülkenin halkları, sendikaları ve emekçileri olumlu sonuçlar doğuracağını kaydetti.

Konfederasyonumuza bağlı sendikaların yakın zamanda önemli ilerlemeler gerçekleştirdiğini belirten Arslan, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler normal ilişkilerin ötesinde gelişmektedir. Rusya Federasyonu’nun dünya sendikal hareketi içindeki önemini ve katkısını biliyoruz. FNPR’nin uluslararası ve bölgesel alandaki etkinliğini arttırdığını görüyoruz. FNPR ile pek çok alanda ortak hareket ediyoruz” dedi.

“Demokrasinin Olmadığı Yerde Sendikal Hareketten Bahsedemeyiz”

HAK-İŞ’in sendikal mücadeleyi birkaç temel üzerine oturttuğunu kaydeden Arslan, “Birincisi demokrasiyi sendikal mücadelenin olmazsa olmazı olarak görmemizdir. Demokrasinin olmadığı yerde sendikal hareketten bahsedemeyiz. Bu yüzden demokrasinin gelişimine katkı veriyoruz. İkincisi, işçi-işveren ilişkilerini birbirimizin sosyal ortağı anlayışıyla ele alıyoruz ve önemsiyoruz. Sosyal diyaloğu sendikal mücadelemizin temellerinden birisi olarak görüyoruz. Sosyal diyalog, çatışma yerine uzlaşmayı, birbirimizi yıpratmak yerine dayanışmayı, sorunları konuşarak, ilişkileri müzakere ederek sorunları masada çözmenin adıdır. Sosyal diyalog, bütün taleplerimizin kabul edilmesi yada karşı tarafın bütün taleplerinin reddedilmesi değil, karşılıklı olarak birbirimizi ikna ederek ortak bir noktada buluşmanın adıdır. Üçüncüsü dünyanın neresinde olursa olsun, mazlum ve mağdurlara sahip çıkıyoruz” diye konuştu.

HAK-İŞ’in Türkiye’nin en büyük Konfederasyonlarından birisi olduğunu belirten Arslan, “Konfederasyonumuzun uluslararası ilişkilerde önemli bir iddiası var. Rusya Federasyonu ile tam bir işbirliği içerisindeyiz.  Uluslararası toplantılarda işbirliği içinde hareket ediyoruz. Aramızdaki ikili ilişkilerin daha güçlü hale getirilmesi için tertip ettiğimiz toplantımızda yerel yönetimler ve kamu hizmetleri alanında ülkelerimizdeki tecrübeleri birbirimizle paylaşmayı önemsiyoruz” dedi.

Rusya ve Türkiye’nin iki dost ve köklü birer ülke olduğunu ifade eden Arslan, iki ülkenin yöneticileri ve sendikalar arasındaki ilişkiden memnuniyet duyduğunu belirtti.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER