SON EKLENENLER

“Aile Sağlığı Merkezi Çalışanları Gelir Kaybına Uğratılmamalı” 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Sağlık sisteminin daha da güçlü hale gelmesini ve yaşanan sorunların çözülmesini istiyorsak; öncelikli olarak hekimin, hemşirenin hakkını geliştirmeliyiz. Yapılacak düzenlemeler büyük özveriyle çalışan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları için olumlu yönde olmalıdır” dedi. 
11 Ekim 2024 12:25

Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Sinan Kuluöztürk ve Mustafa Irgatoğlu ile birlikte Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol’u ziyaret etti.  

“Aile Sağlığı Merkezi Çalışanları Gelir Kaybına Uğratılmamalı” 

Gündemde yer alan aile hekimliği düzenlemesine yönelik değerlendirmelerde bulunulan ziyarette Genel Başkan Doğan, aile hekimi ile aile sağlığı hemşire ve ebesinin herhangi bir sebeple gelir kaybına uğratılmaması gerektiğini belirtti. Aile hekimine başvurmayan vatandaştan aile hekiminin sorumlu tutulmaması ve cezalandırılmaması gerektiğini de kaydeden Doğan, memnuniyet oranı gibi kriterlerin teşvik ödemelerinin hesaplamasında yer almamasını istedi. 

Güncel enflasyon oranlarına uygun olarak cari gider ödemelerinin artırılmasını da talep eden Doğan, herhangi bir sebeple bu gider ödemelerinden kesinti yapılmaması gerektiğini dile getirdi. 

“Aile Sağlığı Merkezlerine Güvenlik Görevlisi Temin Edilmeli”

Aile sağlığı merkezlerine güvenlik görevlisi temini sağlanmasının önemine de değinen Doğan, ayrıca temizlik, teknik (elektrik, sıhhi tesisat vd.) ve bilgi-işlem desteğinin sağlık müdürlükleri tarafından verilmesi gerektiğini kaydetti. 

Doğan, “Eğer bugün sağlık sisteminin daha da güçlü hale gelmesini ve yaşanan sorunların çözülmesini istiyorsak; öncelikli olarak hekimin, hemşirenin hakkını geliştirmeliyiz. Yapılacak düzenlemeler büyük özveriyle çalışan aile hekimi ve aile sağlığı çalışanları için olumlu yönde olmalıdır. Taslak bu şekilde çıkarsa aile hekimi olarak ve aile sağlığı hemşiresi olarak çalışmanın bir anlamı olmayacaktır” ifadelerini kullandı. 

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER