YSS ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ AŞ 'DE ÇOĞUNLUK TESPİTİNİ GÜVENLİK-İŞ SENDİKASI KAZANDI

YSS Özel Güvenlik Hizmetleri AŞ’de işverenin açtığı itiraz davasını Güvenlik-İş sendikası kazandı.
13 Temmuz 2020 20:15

Güvenlik-İş sendikasından yapılan açıklama

Sendikamızın, bu işyerinde toplu sözleşme yapabilmesi için yeterli sayıya ulaştığı Yargıtay kararıyla da onaylandı. Bu kararla birlikte, yasal boşluklardan faydalanarak süreci uzatmaya çalışan YSS Özel Güvenlik Hizmetleri AŞ bütün itiraz yolları kapanmış oldu. Kazanan özel güvenlik işçileri olmuştur.

2005 yılından itibaren DALAMAN Havalimanı İç ve Dış hatlarının güvenlik hizmetlerini faaliyet gösteren YSS Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş’de Sendikamız örgütlenme çalışmalarını başarıyla tamamlamış, ÇSGB tarafından sendikamız ilgili Şirkette yetkili sendika ilan edilmişti.

YSS Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş 'de yasanın aradığı çoğunluğu sendikamızın sağladığına dair yetki tespitine işveren itiraz etmiş dava Yargıtay’a taşınmıştır. İşverenin itiraz etmesi ile Yargıtray’da açılan dava 24.06.2020 tarihi itibarı ile lehimize sonuçlanmıştır.

Bizler Güvenlik-İş Sendikası olarak hız kesmeden tüm iş yerlerinde örgütlenme çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Hiçbir şey bizi yolumuzdan döndüremeyecek ve mücadelemizi engelleyemeyecektir.

Başta YSS Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş. özel güvenlik işçileri olmak üzere tüm teşkilatımıza hayırlı olsun.

Kamuoyunun bilgisine saygı ile bildiririz.

Güvenlik-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu