SON EKLENENLER

Uzmanlardan flaş tahmin: Asgari ücret ne kadar olacak?

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bugün asgari ücrete 3. zam için bir kez daha sinyal verdi. Bakan Bilgin asgari ücrete zam için Aralık ayını işaret ederken, uzmanlardan tahmin geldi. İşte ayrıntılar...
22 Eylül 2022 17:28

Yıl başında yüzde 50 oranında zamlanan asgari ücret temmuz ayında ikinci kez yüzde 30 zam yapılarak 5500 liraya yükseltilmişti. Toplamda ise yüzde 80 zam yapılan asgari ücret enflasyon karşısında etkili olmazken, çalışanlar 3. zammın yapılıp yapılmayacağı merak ediyordu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücrete yeni zam için Aralık ayını işaret etti.

BAKAN BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası için tarih veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Geçtiğimiz dönem asgari ücrete tarihin en yüksek oranında zam yaptık. Temmuzda da yaptık. Aralık geliyor, aralıkta da yapacağız." dedi.

Bakan Bilgin'in açıklamalarının ardından asgari ücrete ne kadar zam yapılacağı merak edilmeye başlandı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ve ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan asgari ücret tahmini geldi. Uzmanlar asgari ücrette ciddi bir artış olacağını kaydetti.

İşte SGK Uzmanı Özgür Erdursun ve ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan asgari ücret tahmini...

Aralık ayında Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek ve 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yürürlükte olacak olan yeni asgari ücret için SGK Uzmanı Özgür Erdursun dikkat çeken tahminini sosyal medyadan açıkladı.

Özgür Erdursun, 1 Ocak 2023’de asgari ücret 7.500 TL olacağını, en düşük emekli aylığı 5.000 TL olacağını tahmin ettiğini belirtti.

Ekonomist Tunç Şatıroğlu ise "İlla ki zam yapacaklar ve diyecekler ki 'biz vatandaşımızı ezdirmedik.' 'Şimdi demiyorlar ama sene ortasında zam yapacaklar' demiştim. Aflar çıkmasını bekliyorum, EYT çıkacak. İnsanların beklentisi gibi olmayacak ama bir şey yapacaklardır. Bu şekilde çalışıyor mantık. Enflasyonla faiz artıramadığım için mücadele edemiyorum o yüzden para dağıtayım da seçime doğru oy olarak döner anlayışı var." değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan Ankara kulislerinden verdiği haberlerle bilinen Engin Pınarbaşlı yeni asgari ücrete ilişkin dün bir tahminde bulunmuştu. AKP'nin çalışmaları başlattığını söyleyen Pınarbaşlı, asgari ücretin yüzde 45 artışla 8 bin TL'ye yükseltileceğini öne sürmüştü.

MİLLİ GAZETE

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER