TÜM ÖĞRETMENLERİN AYLIK KARŞILIĞI DERS GÖREVİ 15 SAAT OLMALIDIR

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici yaptığı açıklamada ''MEB öğretmenlerimiz arasındaki ayrımı ortadan kaldırmalı ve bütün öğretmenlerimizin aylık karşılığı ders görevi 15 saat olacak şekilde düzenleme yapmalıdır.'' dedi.
15 Eylül 2020 21:16

ÖĞRETİCİ açıklamasında şu ifadelere yer verdi.

Bilindiği gibi okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin aylık karşılığı ders görevi 18 saat iken; Atölye ve laboratuvar öğretmenlerinin haftada 20 saat, genel bilgi ve meslek dersleri (branş) öğretmenlerinin 15 saattir.
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinin yıllar önce bu sorunun çözüleceğini söylemesine, geçmişteki Milli Eğitim Şurasında bununla ilgili tavsiye kararı alınmış olmasına rağmen hali hazırda bu konu ile ilgili bir adım atılmamış ve MEB öğretmenler arasındaki ek ders adaletsizliğini gidermemiştir. Aynı işi yapan, aynı ders saati görev yapan öğretmenlerimiz arasındaki ücret ayrımı devam etmektedir. MEB öğretmenlerimiz arasındaki bu ayrımı ortadan kaldırmalı ve bütün öğretmenlerimizin aylık karşılığı ders görevi 15 saat olacak şekilde düzenleme yapmalıdır.
Aynı zamanda telafi döneminde öğretmenlerin yaptığı çalışmalarda sadece canlı dersler esas alınmış, canlı ders dışında bir çok farklı platformdan öğrencilerine/velilerine ulaşan öğretmenlerin çalışmaları görmezden gelinmiştir. Yüz yüze yapılan DYK kurslarında dahi ayrım yapılmış, hafta içi yapılan kurslara ücret ödenmemektedir. MEB öğretmenlerin telafi döneminde oluşacak ek ders mağduriyetini gidermeli, 21 Eylül sonrası bir mağduriyet oluşmaması için gerekli tedbirleri almalıdır.