SON EKLENENLER

TÜM BEL SEN: BELEDİYE HİZMETLERİNİN GARANTİSİ BELEDİYE EMEKÇİLERİNİN SAĞLIĞIDIR

Tüm Bel Sen 1 Nolu İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla yapacakları toplantıda sağlık taleplerini dile getirecek.
14 Eylül 2020 15:08

Tüm Bel Sen 1 Nolu İzmir Şubesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’in katılımıyla Pazartesi günü yapacakları koordinasyon toplantısında, taleplerini yineleyeceklerini dile getirdi.

KESK’e bağlı Tüm Bel Sen 1 Nolu İzmir Şubesi pandemi sürecinde belediye emekçilerinin talebi olan haftalık dönüşümlü çalışma düzenine geçilmesi, engelli bireylerin, süt izni kullananların, kronik hastaların ve 12 yaşının altında çocukları olanların idari izinli sayılması ve bu uygulamaların tüm birimlerde eşit şekilde uygulanması yönündeki taleplerini yineledi.

“GENELGEDE AÇIKLAMALAR YETERSİZ”

Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube yönetiminin yaptığı yazılı açıklamada, vaka sayısının arttığı belirtilerek, “Cumhurbaşkanlığı Kamu Kurumlarında dönüşümlü, uzaktan çalışma yapılmasına yönelik genelge çıkarmıştır. Bu genelgenin belediyede nasıl uygulanması gerektiği konusunda belediye bürokratları ile defalarca yapılan görüşmelerde; haftalık dönüşümlü çalışma düzenine geçilmesini, engelli bireylerin, süt izni kullananların, kronik hastaların ve 12 yaşın altında çocuğu bulunanların İdari İzinli sayılmasını önermiştik” ifadelerine yer verildi.  İlk etapta yarım gün dönüşümlü çalışma kararı alınmak istendiğini, yine sendikanın çabaları sonucunda bu karardan vazgeçilerek belediye emekçilerinin büyük bir kesiminin tepkisini alan 03/06/2020 tarih ve 2020/251/01-34 sayılı genelge yayınlandığı hatırlatılan açıklamada, “Genelgede engelli bireyler, süt izni kullananlar ve kronik rahatsızlığı olan çalışanlarla ilgili hiçbir açıklama bulunmamaktadır” denildi.

“SOYER’İN ÖVGÜYLE BAHSETTİĞİ EMEKÇİLER FARKLI KURUMLARDA MI ÇALIŞIYOR?”

Ayrıca görüşmelerde belediye bürokratlarının emekçileri “çalışmaktan kaytaran” insanlar olarak görmeleri yönündeki bakış açılarını eleştiren Tüm Bel Sen 1 Nolu Şube, “Sayın Tunç Soyer'in sıklıkla büyük bir özveriyle ve başarıyla çalıştığını belirttiği İBB emekçilerinin sağlığı söz konusu olduğunda Belediye bürokratları emekçileri tembellikle itham ediyor. Tunç Soyer'in övgüyle bahsettiği emekçiler ile Belediye bürokratlarının tembellikle itham ettiği emekçiler farklı kurumlarda mı çalışmaktadır?” diye sordu.

“TALEPLERİMİZ KARŞILANMAZSA ÜRETİMDEN GELEN GÜCÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ”

“Sendika olarak emekçilerin sorunlarını çözmek için tüm yol ve yöntemleri uygulamakta kararlıyız” ifadeleri ile devam eden açıklamada, “14/09/2020 Pazartesi günü yapılacak olan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer’in de katılacağı koordinasyon toplantısında belediye emekçilerinin talebi olan haftalık dönüşümlü çalışma düzenine geçilmesi, engelli bireylerin, süt izni kullananların, kronik hastaların ve 12 yaşının altında çocukları olanların İdari izinli sayılması ve bu uygulamaların tüm birimlerde eşit şekilde uygulanması hususunda ki önerilerimizi ileteceğiz” denildi. Taleplerin kabul edilmemesi halindeyse üretimden gelen güçlerini kullanarak bir dizi kararlar alacaklarını duyurdu.

EVRENSEL

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER