TES'ten BAİBÜ'de Mobbing iddiası

TÜRK Eğitim-Sen Bolu Şubesi Başkanı Mehmet Tuncay, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi(BAİBÜ)'nde bazı dekanların TÜRK Eğitim-Sen üyelerine ve sendikalarına karşı baskı uyguladıklarını dile getirerek sosyal medya üzerinden bir açıklama yayımladı.
27 Haziran 2022 19:12

TÜRK Eğitim-Sen üyelerinin haklarının sırf sendikalarına üye oldukları için verilmediğini ve düzenledikleri kahvaltıya katılanların fotoğraflarının arşivlendiğini iddia eden Tuncay, yaptığı açıklamada bu kişilere seslenerek, ‘gittiğiniz yol yol değil’ dedi.

‘AMACIMIZ ÜZÜM YEMEK BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL’

Yaptığı açıklamada TÜRK Eğitim-Sen üyelerinin baskıya uğradığını söyleyen Tuncay;”Daha önce farklı zamanlarda, etkili (!) ve yetkililerin de olduğu farklı ortamlarda (en son üniversite mutabakat toplantısında) usulünce uyarmamıza rağmen, sendika olarak "amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil" dememize rağmen, halâ bildiklerini okuyan, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde isimlerinin önünde koca koca (!) unvanlar olan, koltuk sahibi zevata buradan sesleniyorum ( İşini lâyıkıyla yapanları ve Sayın Rektör'ü tenzih ederim); ya devletimin size vermiş olduğu memurluk vazifenizi yerine getirin işinizi yapın, ya da devletimin altınıza verdiği o koltuklarınızdan kalkıp sahaya inin sendikacılık yapın. Yok öyle yemi devletten yiyerek, yumurtayı sendika bahçesine yumurtlamak. Maaşını devletten alıp, üye dahi olamadığı sendikaya biat eden, sendikadan istifa edenlerin listelerini düzenli olarak isteyip takibini yapan ve baskı kurmaya çalışan, üniversite çalışanlarımızı işiyle, aşıyla, kadrosuyla, eşini rotasyona tabi tutmakla tehdit ederek militanlık yapan kim varsa, geçmişte hangi naneleri yemişlerse, adının önünde hangi unvan olursa olsun, "Sendika Kurucu İl Başkanlığı" da yapmış olsa, isim isim buradan yazmayan namerttir!” ifadelerine yer verdi.

‘SADECE KENDİNDEN OLANLARA YAŞAM HAKKI TANIYORSA...

TÜRK Eğitim-Sen Bolu Şubesi Başkanı Mehmet Tuncay açıklamasının devamında şu cümleleri kullandı; Kim ki; devletine ve milletine hizmette yıllarını vermiş insanlarımızı, sırf Türk Eğitim-Sen üyesi diye ötekileştirmeye çalışıyorsa, olabilecek ve haklı bir talebini yokuşa sürüyorsa, aklınca sadece kendinden olanlara yaşam hakkı tanıyorsa, devletimin altlarına verdiği koltuktan güç alarak üniversite ve eğitim çalışanlarımızın üzerinde baskı kurmaya çalışıyorsa kripto fetöcüdür!

Abisini kavgaya çağırır gibi koltuk sahibi birilerini devreye sokarak, eğitim çalışanlarımızı tehdit ettirerek üye kazanmaya ve kendi sendikalarından istifaları engellemeye çalışan, Türk Eğitim-Sen Bolu Şubemizin üniversite çalışanlarımızla birlikte gerçekleştirdiği kahvaltı programına katılan misafirlerimizin fotoğraflarını (sanki illegal bir iş yapılmış gibi) arşiv yapıp, kerli ferli (!) abilerine göstererek, aklınca kendini pazarlayan kendine yetkili (!) sendika yöneticilerini de yürekli olmaya davet ediyorum. Kapalı kapılar ardında, alttan alta, sinsi sinsi iş çevirmeyin. Yüreğiniz varsa, yapacağınızı açıktan yapın, çıkın karşımıza!

FETÖCÜ demişken; maklube tepsinin başında toplanıp, maklubeye kaşık sallarken hatıra fotoğrafı çektirenlerin, fotoğraf arşivi yapması da baya ilginç olmuş! Maklube anılarını tazelemek için ilgili fotoğrafı arşivlerine eklemek isterlerse haberimiz olsun. (17-25 Aralık'tan veya 15 Temmuz'dan önce kaşık sallamış olabilirler, bilmiyoruz!)

Böylesine gözünüz kara ve cengaversiniz ama başka bir ilde tutuklanan, bir haftaya yakın gözaltında kalan ve daha sonra serbest bırakılan, aldığımız duyumlara göre fetöden soruşturma geçiren prensinizin de, üniversitedeki bütün resmi görevlerini apar topar elinden almışlar, ilgili fakültenin internet sitesindeki "dekan yardımcıları" kısmından fotoğrafını kaldırmışlar. Gözdenize neden sahip çıkmadınız, hemen sattınız? Neden korktunuz, çiğ mi yediniz yoksa?

Sözün özü; gittiğiniz yol, yol değil; fetö de bir zamanlar haşa rızık dağıtıp, kendinden olanlara hayat bahşediyordu. Şimdi düştükleri rezilliği görün ve ibret alın. "Bu şerefsizler benden dolayı mı sendikadan istifa ediyor?" diyen zat-ı muhterem, o insanlar şereflerinin sadakasını sana verseler ihya olursun. Sizin himmetinizi isteyen yok, kalıbınızın ve unvanlarınızın hakkını verin, başka ihsan istemez.

Devletini ve milletini seven, "İlkem, Önce Ülkem" diyen vatan sevdalısı insanları; koltuk ve makamlara tapan çapsızlarla karıştırmayın, İNCİNİRSİNİZ!