SON EKLENENLER

Şikayetler arttı.Covid-19 çınlama sebebi

Nadir görülen ani işitme kaybı ve kulak çınlaması şikâyetlerinde son dönemde artış olduğunu belirten uzmanlar, erken müdahale edilmezse işitme kaybının kalıcı olabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.
15 Nisan 2021 09:51

Covid-19 enfeksiyonu kulak çınlaması ve ani işitme kaybına sebep oluyor. Koronavirüs enfeksiyonu sırasında ya da covid sonrasında kulak şikâyeti ile gelen hastaların sayısında önemli bir artış olduğunu söyleyen Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji ABD Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Melek “Koronavirüs enfeksiyonu sırasında gelişen işitme kaybı zamanında teşhis edilip tedavi verilmezse kalıcı hâle gelebilir” dedi.

SEBEP KANDAKİ PIHTILAŞMA 
TAEDER - Tıbbi Araştırmalar ve Eğitim Derneği tarafından düzenlenen 5. İç Hastalıkları Akademisinin basın toplantısında konuşan Prof. Dr. Melek, kulak çınlamasının nörolojik bir problem olduğunu belirterek, bu durumun virüsün yol açtığı kandaki pıhtılaşma sonucu ortaya çıktığını söyledi. Pıhtılaşmanın oksijenlenmeyi azalttığına dikkat çeken Prof. Dr. Melek “Normal şartlarda beyincik ve iç kulağımızı besleyen, boynumuzun arka tarafındaki iki ana damar, beyine dakikada 110 ml kan gönderir. Koronavirüs enfeksiyonu sebebiyle pıhtılaşan kanın akımı azaldığı için, iç kulakta kan dolaşımı ve oksijenlenme de azalıyor. İç kulağa giden kan miktarı ve oksijen azaldığı zaman kulaklarda çınlama ortaya çıkıyor” dedi.

ZİYNETİ KOCABIYIK

TÜRKİYE GAZETESİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER