SON EKLENENLER

SES: Tutuklanan SES Eski Genel Başkanı Gönül Erden derhal serbest bırakılmalı

SES Merkez Yönetim Kurulu dün gözaltına alınan ve tutuklanan SES Eski Genel Başkanı Gönül Erden'in derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.
23 Eylül 2021 13:38

SES Merkez Yönetim Kurulu yaptığı yazılı açıklamayla dün gözaltına alınan ve tutuklanan SES Eski Genel Başkanı Gönül Erden'in derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı.

25 Mayıs 2021'de SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, önceki dönem Eş Genel Başkanı Gönül Erden, eski Genel Başkan Bedriye Yorgun, eski MYK üyeleri Fikret Çalağan ve Belkıs Yurtsever, Ankara SES Şube önceki dönem Eş Başkanı Rona Temelli, Ankara Şube Yöneticileri Erdal Turan ve Ramazan Taş'ın gözaltına alındığını belirtilen açıklamada, 8 günlük gözaltının ardından 1 Haziran'da gözaltınan alınan sendikacıların savcılığa çıkarıldıkları, ifadeleri dahi alınmadan tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildikleri ve yargılamalar sonucunda tüm SES üyelerinin mahkeme tarafından serbest bırakıldığı hatırlatıldı.

"BASKILAR, GÖZALTILAR VE TUTUKLAMALAR BİZİ ALIKOYAMAZ"

Üyelerinin serbest bırakılmalarına yapılan itirazlar üzerine önceki dönem SES eş genel başkanı Gönül Erden hakkında tutuklama kararı çıkarıldığı ve dün (21 Eylül 2021) Ankara’da ikamet ettiği evinde gözaltına alınarak, usulen sorgusu yapıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "Bu dönemde yapılan tutuklamanın son dönemlerde sendikamızın başlatmış olduğu örgütlenme hamlesinden ve işkolu emekçilerinin özellikle 2021-2022 yıllarını ilgilendiren hükümet ve yetkilendirilmiş sendika arasında imzalanan ve emekçilere hiçbir kazanım sağlamayan TİS’ten sonra sendikamızda örgütlenme eğilimlerinin arttığı bir dönemde gerçekleşmiş olmasını manidar görüyoruz. Çok sayıda Anayasa Mahkemesi, AHİM kararları ve Uluslararası Sözleşmeler demokratik eylem ve etkinliklerle sendikal mücadele kapsamındaki çalışmaların suç sayılmayacağını ifade etmiştir. Tutuklamanın kaldırılması için hukukçularımız tarafından gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bu tutuklamanın derhal sonlandırılarak eski eş genel başkanımız Gönül Erden’in tahliye edilmesini beklemekteyiz. Sendikal hak ve özgürlükler ile demokrasi mücadelemizi yürütmekten hiç bir baskı, gözaltı ve tutuklamanın bizleri alıkoyamayacağını kamuoyuna saygıyla bir kez daha duyuruyoruz."

EVRENSEL

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER