SON EKLENENLER

SES şubelerinden promosyon açıklaması: Banka kazanırken emekçiler kaybetmesin

Adana ve İzmir'de sağlık emekçileri banka promosyonlarının güncellenmesi talebiyle basın açıklaması yaptı.
13 Ağustos 2022 12:15

Son yılarda artan enflasyon oranı ve giderek düşün alım gücüne dikkat çeken SES Adana ve İzmir şubeleri, banka promosyonlarının yenilenmesi talebiyle basın açıklaması yaptı.

İzmir'de sendika binası önünde gerçekleştirilen açıklamada konuşan SES İzmir Şube Hukuk Sekreteri Hava Akçan, “Bizim gibi gelişmekte olan ülkelerin geleceğin ne getireceğini bilemeyiz, diyoruz ki promosyonlar sözleşmelerin hepsi tüm konularda yenilenmeli” dedi.

“BANKALAR BÜYÜYOR, EMEKÇİLER KURUŞ HESABI YAPILIYOR”

Akçan, “Enflasyonla faiz arasında açılan makas, bankaları karlılık rekoruna doğru koştururken işçi ve emekçiler aldıkları ücretlerle ayı nasıl çıkarabilirim diye kuruş hesabı yapıyor. Bizler emekçiler her geçen gün daha da yoksullaşırken, ücretlerimiz enflasyon karşısında bir mum gibi erirken seyirci olmayacağız elbette. Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve kârına kâr katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız. Bankaların artan bu devasa karlarında işçi ve emekçilerin kendilerine yatırılan maaş ve her türlü ücretlerinin değerlendirilmesi de etkilidir. Ücretlerimiz üzerinden bankların elde ettiği kardaki payımızı istiyoruz. Bu nedenle promosyonlar yenilensin diyoruz” diye konuştu.

Tüm ülke genelinde dilekçe toplayan SES üyeleri İzmir’de de yaptıkları basın açıklaması sonrası topladıkları 10 bin dilekçeyi genel merkeze yolladı. (İzmir/EVRENSEL)

ADANA: SAĞLIK EMEKÇİLERİ DÜZENLEME İSTİYOR

SES Adana Şubesi, promosyon sözleşmesinin güncellenmesi talebiyle  topladığı imzaları PTT Cemalpaşa Postanesi önünde basın açıklamasının ardından gönderdi.

Basın açıklamasını SES Adana Şubesi Eş Başkanı Enis Akyüz okudu. 3-5 bin TL arası ek gelire tekabül eden promosyon sözleşmesi yenilenerek emekçilerin, yeni dönemde yapılan 25-30 bin TL'ye kadar çıkan promosyon ödemelerinden faydalandırılmasını isteyen Akyüz, tüm emekçiler lehine promosyon sözleşmeleri için yeniden bir düzenleme yapılmasını istedi.

EMEKÇİLERİN  MEŞRU VE KOLLEKTİF  MÜCADELESİYLE KAZANACAĞIMIZI BİLİYORUZ

Ocak ayında bu taleple Adana İl Sağlık Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne gönderdikleri yazılara olumsuz cevap aldıklarını dile getiren Akyüz,  “O zaman bankanın gönderdiği olumsuz cevabı bize ileten üniversite rektörlüğü, şimdi yeni bir adım atarak bankaya ‘ya güncelle ya da tek taraflı fesih düşünürüm’ yazısı göndermiştir. Rektörlüğe bu kararından dolayı teşekkür ediyoruz. Kararın bu şekilde değişmesinde kamuoyu yaratma çabalarımızın etkili olduğunu biliyor, bu yoldan vazgeçmeyeceğimizi söylüyoruz.

Bugün imzalarımız yerlerine teslim edilirken yetkililerden hızlıca bir çözüm üretmelerini bekliyoruz” dedi.

SES’în bu konudaki talepleri şu şekilde:

Promosyon sözleşmelerinin yenilenmesinin çıkarılacak bir kararnameyle tek bir günde çözüme kavuşacağı bilinmektedir. Bu nedenle tüm emekçiler lehine promosyon sözleşmeleri için yeniden bir düzenleme yapılmalıdır.

Hükümetin memur maaş zamlarında yaptığı gibi 6 aylık enflasyon farkının promosyon sözleşmelerinde de uygulanması,

Enflasyonun belli bir oranı aşması ya da olağanüstü bir enflasyon artışı durumunda promosyon sözleşmelerinin süresi dolmadan güncellenmesi,

Enflasyonist dönemlerde promosyon sözleşmelerinin cezai şart olmaksızın güncellenmesi,

Promosyon sözleşmelerinin süresinin 3 yılı aşmaması,

Anlaşmalarında işkolundaki örgütlü yapıların tamamının sürece dahil edilmesi gerekmektedir.

EVRENSEL

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER