SES: SAĞLIK HİZMETİ PİYASAYA TERK EDİLEMEZ

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının 10. Olağan Genel Kuruluna Kovid-19’la mücadele ve hükümetin sağlık politikasına yönelik eleştiriler damgasını vurdu.
17 Ekim 2020 14:50

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının (SES) 10. Olağan Genel Kurulunda Kovid-19 pandemisine karşı mücadele damgasını vurdu. Pandeminin, sağlık hizmetinin piyasanın vahşi koşullarına terk edilemeyeceğini bir kez daha gösterdiği vurgulanan genel kurulda, Dünya Bankası ve IMF tarafından dayatılan özelleştirmeci ‘sağlık reformu’ politikalarından vazgeçilerek, parasız, nitelikli kamusal sağlık politikalarına dönülmesi talep edildi.

KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, 10. Olağan Genel Kurulu Ankara’da toplandı. “Koronavirüs değil, kapitalizm öldürür", “Performans değil, tavandan ödeme değil, temel ücret” pankartlarının asıldığı genel kurula, pandemi nedeniyle konuk davet edilmedi. Genel Kurulda SES delegeleri dışında sadece KESK yönetimi ve KESK’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri yer aldı.

SAĞLIKÇILARDAN İKTİDARA PANDEMİ ELEŞTİRİSİ

Açılış konuşmasını yapan SES Eş Genel Başkanı İbrahim Kara, salgınla mücadele yerine algı yönetimine başvuran iktidarın başta başarılı bir imaj çizse de artık açıklanan verilerdeki tutarsızlıklar, vaka sayısı-hasta sayısı ayrımı yapmak gibi cambazlıkların Sağlık Bakanının maskesini düşürdüğünü söyledi. Ekonomik krizin derinleştiği bir ortamda pandemi etkisini gösterirken, iktidarın sermayenin çıkarlarını koruduğunu belirten Kara, “Pandemi ile mücadele süreci sağlık ve sosyal hizmetler iş kolunda yaşanan sorunları gün yüzüne çıkarmıştır. Tüm kamu kurumlarında nöbetleşe çalışmaya geçilmiş, 65 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olanlar, organ nakli olanlar, hamileler, ilkokul çağında çocuğu olanlar idari izinli sayılırken, sağlık ve sosyal hizmet emekçileri muaf sayılarak bulaşın en yoğun olduğu ortamların başında gelen sağlık kurumlarında çalışmak zorunda bırakılmışlardır” dedi.

EVRENSEL