Sendikal Faaliyete Verilen Disiplin Cezasına Mahkemeden İptal

İzmir 9 Eylül Üniversitesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görev yapan hemşire üyemizin hastanede maaş ve ek ödemeler konusundaki sorunların dile getirildiği basın açıklamasına katılması nedeniyle verilen kınama cezasının iptali için Türk Sağlık-Sen tarafından dava açılmıştı.
12 Ocak 2022 16:29

Davayı görüşen İzmir 5. İdare Mahkemesi  verdiği kararda davacının  üyesi olduğu sendikasının kararı doğrultusunda basın açıklamasına katıldığı belirterek davacının eyleminin Anayasa Mahkemesi kararları da dikkate alındığında, sendika hakkı kapsamında olduğu belirtildi.

Mahkeme tarafından söz konusu nedenlerle kınama cezası verilmesine ilişkin dava konusu işlemde hukuka uyarlılık görülmediğinden dava konusu işlemin iptaline karar verildi.