SON EKLENENLER

ÖSYM, HİÇ Mİ HASSASİYETİN YOK?

Biz çocuklarımıza kültürünü, edebiyatını, medeniyetini tanısın diye Muhammet, Bekir, Osman ,Ali ,Ömer, Fatih, Yavuz, Tahir, Yunus, ismini verelim, ÖSYM sen kalk bu çocuklara Üniversite sınavında Mabel Matiz’den soru sor. Hem de Türkçe dersinde... Mabel Matiz diye ünlü düşünür, fikir adamı, mütefekkir, sanat erbabını tanımadığım için cahilliğime mi yanayım yoksa ÖSYM’nin çağı yakalamadaki hızını anlamadığıma mı? Şaşırıp kaldım.
29 Haziran 2020 14:21

 Soru deyip geçmeyin her soru bir sorunu beraberinde getiriyor. Biz genç nesle rol model olarakMabel Matiz’i verelim, öyle mi?
Dilimiz kimliğimizi ve kişiliğimizi yansıtır. Halkın ufkunu açacak, bu milletin değerlerini anlatacak, bu toprakların sesi olmuş binlerce Türkçe sevdalısı insanın kemiklerini sızlatmak adına yapılan büyük bir yanlıştır. Nitelikli metinler; ahlak, edep, vatan, bayrak, ezan, memleket, sevgi ve aşk içerek şiirler varken ne idiğü belirsiz ifadelerin soru kökü olarak sunulması hakikaten manidardır. Hadi Yunus Emre, Karacaoğlan, Aşık Veysel, Cemil Meriç, Ömer Seyfettin, Sezai Karakoç, Mehmet Akif’ten sormadınız,;Neşat Ertaş, Şeref Taşlıova, Mustafa Kutlu’dan sorsanız olmaz mıydı?
Özgün ve ilmi çalışmalar sonucu üniversite sorusu hazırlayan ÖSYM’nin soru havuzuna bir katkımız olması için aklıma deli sorular geliyor, birini YÖK’e yöneltmek istiyorum.
ÖSYM, Mabel Matiz’i sormasının gerekçesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) Toplumun değer yargılarıyla alay etmek
B) Eğitimde cinsiyet eşitliğini meşrulaştırmak
C) İstanbul Sözleşmesi’ne destek vermek
D) Bu milletin gençlerine rol model oluşturmak
E) Türk dilini zenginleştirmek, Türk edebiyatına katkı sunmak
Bilimin, ilmin, sanatın, teknolojinin merkezi diye tanımlanan üniversiteleri girişte gençlerin beynine virüs bulaştıran bu anlayışı kınıyorum. Unutmayın hiçbir virüs Türkçe’ye musallat olan bu virüs kadar tehlikeli değildir. Artık bütün maskelerinizi çıkarın ve bu milletin çocuklarına üniversiteye girerken ufuk açıcı sorular yöneltin. Yoksa aklıma peş peşe deli sorular geliyor.
Öz yurdunda garip öz vatanında parya bir nesil yetiştirmek istemiyoruz. Ey ÖSYM… Bu memlekete zihni iğdiş edilmiş üniversite mezunları yetiştirmekten vazgeç. Bu sorunlu ve sorumsuz tavrından dolayı ÖSYM 'yi kınıyorum.

Mükremin KÖSE
Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER