SON EKLENENLER

ÖĞRETMENLER UZAKTAN EĞİTİM SÜRECİNDE OKULLARA GİTMEYE DEVAM EDECEKLER Mİ?

Öğretmenlerin bu günlerde en çok sordukları soruların başında Öğretmenler Uzaktan Eğitim Sürecinde Okullara Gitmeye Devam Edecekler mi? sorusu geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Uzaktan Eğitim Sürecinde Okullara Gitmeye Devam Edip etmeyecekleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı MEB'in Bu konuyu bir an önce açıklığa kavuşturması gerekmektedir.
23 Eylül 2020 15:39

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin Uzaktan Eğitim Sürecinde Okullara Gitmeye Devam Edip etmeyecekleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı. MEBin Bu konuyu bir an önce açıklığa kavuşturması gerekmektedir. 

Bir çok öğretmen okullara gidecek miyiz gitmeyecek miyiz? Evde Canlı ders anlatımı yapıyoruz, sabah da okula niçin gidiyoruz? türünden soruları sitemize göndermektedir. 

Bu konuda MEBden bir açıklama yapılmış değil. Ancak İl ve ilçelerde verilen sözlü talimatlara göre öğretmenlerin, okullara mutlaka gelerek derslerini okulda işlmesi gerektiği talimat olarak  verilmiş olup, öğretmenlerden birden fazla aynı branşta öğretmen olması halinde öğretmenlerin nöbetleşe, sırayla okula gelmelerininin sağlanması istenmiştir. 

25.08.2020 tarihli yazıda öğretmenlerin telafi eğitimlerinde okullarda olması istenilmişti

İşte o yazı:

 

denilmiştir.

Ancak, öğretmenler genelgede yer verilen ifadeler nedeniyle kafa karışıklığı yaşadı. Şu anda  Milyonlarca öğretmen, uzaktan eğitim için okula gidip gitmeyeceğini merak ediyor.

26 Ağustos 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle, ihtiyacı karşılayacak kadar asgari personel bulundurulması şartıyla, çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine imkan sağlandı.

 

Milli Eğitim Bakanı SELÇUK tüm öğretmenlerin okula sabahtan akşam kadar gelmelerini istemediklerini, dönüşümlü olarak gelmelerini, riske en aza indirecek şekilde bir  uygulama düşündüklerini belirtmişti. 

Selçuk açıklamasında: "

"60 yaş ve üzeri kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerimizle ilgili birinci şeyimiz şudur; kamu personeline ilişkin genelge 3 gün önce yayınlandı biliyorsunuz.

"OKULA DAVET ETMEMİZ SÖZ KONUSU OLAMAZ"

O yayınlanmadan önce biz kararımızı almıştık, bu öğretmenlerimizin idari izinli sayılmasıyla ilgili. Çünkü onların böyle bir riski söz konusuyken bizim onları okula davet etmemiz asla söz konusu olamaz. Bu yeterli miydi, yeterli değildi. Biz öğretmenlerimizin de her gün tam zamanlı sabah gelip akşam gitmesi şeklinde bir mesai düşünmüyoruz. Kamu personeline ilişkin genelgeye de dayanarak öğretmenlerimizin de münavebeli olarak gelmesi ve riskin en aza ineceği noktada ki evde risk olabilir mi olabilir, sokakta risk olabilir mi olabilir, tatilde olabilir mi olabilir. Okul en güvenli yer, çünkü tedbirimizi olağanüstü derece alıyoruz." demişti.

Bu kapsamda da Kronik hastalar ve 60 yaş üzerindeki öğretmenler idari izinli sayılmakta, bunların dışındaki  dışında öğretmenler halen okullara gitmye devam etmektedir.

MEB 18 Eylül 2020 tarihli ve Yüz Yüze Eğitim İle İlgili AÇıklamalar ile ilgili yazının 1. maddesinde  ise "2020-2021 eğitim ve öğretim yılı yüz yüze ve uzaktan eğitim imkanlarının birlikte kullanılması ile sürdürülecektir. Yüz yüze eğitime 21 Eylül 2020 tarihinde okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflar ile başlanılacak olup diğer kademe ve sınıf düzeylerine ilişkin değerlendirmeler salgının seyrine bağlı olarak ilan edilecektir. Bu kapsamda öğretim programlarının tamamı yüz yüze ve/veya uzaktan eğitim yolu ile tamamlanacaktır. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılında öğrenciler, öğretim programlarındaki konu ve kazanımların tamamından sorumlu olacaktır." demektedir.

 

 

 

Bu yazıdaki maddeye göre ; diğer kademe ve sınıf düzeylerine ilişkin değerlendirmeler salgının seyrine bağlı olarak bakanlıkça ilan edileceğinden her an eğitim öğretim başlayacakmış gibi Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliklerinde yer alan esaslara göre hareket edilmesi gerekmektedir.

MEB konu ile ilgili kesin ve net bir açıklama yapmalıdır. Aksi durumda bir çok farklı uygulama ortaya çıkacaktır. 

AJANS KAMU

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER