KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yaptığı basın açıklamasında, hükümetin ilk zam teklifine tepki göstererek, 4 milyon kamu emekçisi ve 2,5 milyon emekli ile aileleri dahil yaklaşık 25 milyon kişinin, yoksulluk ve güvencesizliğe mahkum edildiğini söyledi.
Koçak, hükümetin, 2026'nın ilk altı ayı için yüzde 10, ikinci altı ay için yüzde 6, 2027'nin ilk altı ayı için yüzde 4, ikinci altı ay için yüzde 4 teklif ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
*İktidar, 4 milyon kamu emekçisine, 2,5 milyon emekliye, aileleri ile 25 milyonluk devasa bir kitleye bir artış değil, sefalet, yoksulluk, güvencesizlik teklif etmiştir. Bir kez daha ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyorlar. Bu masadan bizler lehinde bir şey çıkmayacağını öngörmek için kahin olmaya gerek yok.