SON EKLENENLER

MEB İLE TÜGVA ARASINDAKİ PROTOKOLÜN YÜRÜTMESİ DURDURULDU

Eğitim Sen tarafından açılan dava sonucu, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı arasında imzalanan ve ortaokul ve liselerde Medeniyet ve Düşünce Kulübü kurulması ve danışman hoca atanmasına ilişkin protokolün yürütmesi kısmen durduruldu.
16 Ekim 2020 07:20

Danıştay 8. Dairesi, Resmi/Özel Temel Eğitim ve Ortaöğretim Kurumları “Değerler Eğitimi ve Sosyal Etkinlikler” Usul ve Uygulama Esasları’nın imam hatip liseleri dışındaki tüm eğitim kurumlarında yürütmesini durdurdu.

"Değerler eğitimi müfredatla çelişiyor"

Eğitim-Sen yaptığı yazılı açıklamada değerler eğitiminin müfredatla çeliştiğini ifade ederek şunları kaydetti:

Dava konusu işlemler müfredatla çelişen değerler eğitimi, dayanağı olmayan öğrenci kulüpleri ve keyfilik içeren kurallar ile 08.06.2017 gün ve 30090 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği’ne aykırı danışman öğretmen görevlendirmeleri, sosyal etkinlikler, sosyal etkinliklerde kullanılacak yayınlar ve işleyiş içermektedir.

Anılan Danıştay kararından sonra Milli Eğitim Bakanlığı’nın yasal sorumluluğu TÜGVA’NIN resmi ve özel bütün temel eğitim ve ortaöğretim okulları/kurumları ve ortaokullarındaki tüm faaliyetlerini durdurmaktır. Kararın uygulanmasının takipçisi olacağız, kararın ret edilen imam hatip liseleri kısmı için Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’na itiraz edeceğiz. Hiçbir eğitim kurumunu demokrasi ve laiklik karşıtı vakıf, cemaat ve tarikatların eline bırakmayacağız.

Kısmen iptal edildi

İki üyenin karşı oy kullandıkları görülen kararda şu ifadelere yer verildi:

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Arasında Değerler Eğitimi ve Sosyal Etkinlikler Yapılmasına Dair 22.12.2016 günlü İş Birliği Protokolünün, "Değerler Eğitimi ve Sosyal Kültürel Etkinlikler" Usul ve Uygulama Esaslarının ve Şanlıurfa Valiliğinin 26.03.2019 gün ve 6196306 sayılı işleminin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel bütün temel eğitim ve ortaöğretim okulları/kurumları ve ortaokullara yönelik kısmının oyçokluğu ile yürütmesinin durdurulması isteminin kabulüne

İlgili kararı görmek için tıklayınız.

KAMU EXPRESS

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER