SON EKLENENLER

MBSTS ADAYLARINDAN GEÇ BAŞVURU ALINACAK

26 Aralık 2020 tarihinde uygulanacak Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı için adaylardan yeniden geç başvuru alınacak.
09 Temmuz 2020 11:03

ÖSYM Başkanlığı’ndan yapılan duyuruda “26.12.2020 tarihinde uygulanacak 2020-DİB-MBSTS sınavları için adaylardan yeniden geç başvuru alınacaktır. Söz konusu sınavlar için belirlenecek yeni geç başvuru tarihleri, 2020 Ağustos ayı içinde ÖSYM'nin internet sayfasından adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacaktır.Söz konusu sınavlara başvurusunu yapan adaylardan sınav merkezi tercihini değiştirmek isteyen adaylar da ilgili sınav için belirlenecek geç başvuru tarihlerinde ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) sınav merkezi tercihlerini güncelleyebileceklerdir.” denildi.

Kovid 19 salgını nedeni ile bir çok sınav ile birlikte MBSTS sınavı da ertelenmiş bu da kurumda çalışan ve MBSTS ile başvuru yapacak personeli mağdur etmişti. Özellikle yurtdışında görev yapan ve MBSTS ile görev süresi uzatılacak personelin belirsizlik yaşamasına sebep olmuştu. MBSTS ile yapılacak müracaatlar konusunda yaşanan şikayetleri DİB ile görüşen sendikamız sınav tarihinin bir an önce açıklanması ve mağduriyetlerin yaşanmaması için girişimlerde bulunmuştu.

SENDİKA BÜLTENİ

SENDİKA BÜLTENİ SAYFASINI
YORUMUNUZU YAZIN ...
Farklı olanı seçin:
# # # # # #
SON EKLENEN HABERLER