Maalesef bugün binlerce meslektaşımız Atatürk’ün adını anmayan sendikalara üye olarak güç veriyor.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan Gençlik Haftası münasebetiyle 18.05.2022 tarihinde Gazi Üniversitesi Öğrenci Konseyi’nin davetlisi olarak geleceğin öğretmen ve akademisyenler ile bir araya gelerek sohbet etti.
19 Mayıs 2022 21:45

Söyleşi, Türk Eğitim-Sen ARGE Koordinatörü ve Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılmaz Yeşil moderatörlüğünde gerçekleşti. Genel Başkanımız Talip Geylan’ın öğrenciliğinden sendika genel başkanlığına kadar uzanan bu söyleşiye genç eğitimcilerin ilgisi yoğundu.

Söyleşide, genç eğitimcilerin asla yalnız olmadığına vurgu yapılırken, Türk Eğitim-Sen’in her zaman onların  yanında olduğu net bir şekilde daha ifade edildi. Eğitim çalışanlarının ülke geleceği için çok büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Genel Başkan Talip Geylan, eğitimin ve eğitim çalışanlarının sorunlarını anlattı ve çözüm önerilerini açıkladı.

Genç meslektaşlarım, hep beraber ülkemizin geleceğini inşa edeceğiz.

Genel Başkan sözlerine devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O’nun kahraman yol arkadaşları ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet ile anarak başladı. Geylan, daha sonra genç meslektaşlarına seslenerek, “Güzel ülkemizin güçlü yarınlarını kuracak olan çocuklarımızı, gençlerimizi yetiştirmek gibi kutsal bir misyonu üstlendiniz. Zorlu bir eğitim sürecini tamamlayarak öğretmenlik hizmetine başlayacaksınız. Genç meslektaşlarım, hep beraber ülkemizin geleceğini inşa edeceğiz. Bu uzun yolda Türk Eğitim-Sen olarak her zaman yanınızdayız” dedi.

Hayatınızda ilk defa gideceğiniz bir yerde teklifsizce kapısını çalacağınız Türk Eğitim-Sen var.

Genç eğitimcileri, göreve başlamalarının hemen ardından sendikalı olmaya, Türk Eğitim-Sen’li olmaya davet eden Genel Başkan Geylan, “Bilindiği gibi günlük yaşamın içinde birçok zorluk var. Çalışma hayatı da türlü zorluklar ve engebelerle dolu. Genç meslektaşlarım, çalışma hayatına atıldığınızda, yaşanan sıkıntıları daha iyi göreceksiniz. İşte tam da bu noktada Türk Eğitim-Sen olarak karşılaşacağınız her türlü sorunun çözümünde Türk Eğitim Sen’i yanı başınızda göreceksiniz.” diye konuştu.

Bir eğitim çalışanının kendisine yapacağı en büyük iyiliğin sendikalı olmak olduğuna dikkat çeken Geylan, “Sendikamız yüz binlerce eğitim çalışanını çatısı altında toplayan, ülkemizin en muteber kuruluşlarından birisidir. Türk Eğitim-Sen olarak ülkemizin en ücra yerinde dahi sizleri asla yalnız bırakmayacağız. Genç öğretmen adaylarımız hiç unutmasın ki, gidecekleri her yerde teklifsizce kapısını çalacakları Türk Eğitim-Sen var. Emin olun ki, bu teşkilat her türlü sıkıntınızda sizi yalnız bırakmayacak.” dedi.

Sendika üyeliğinin çok önemli olduğuna vurgu yapan Genel Başkan Geylan, “Peki neden Türk Eğitim-Sen? Çünkü Türk Eğitim-Sen, Türkiye sevdalılarının hayat verdiği Türkiye’nin sendikasıdır. Gücünü sadece üyelerinden alan ve eğitim çalışanlarını hakkıyla temsil eden gerçek sendika ve mensubu olduğu milletimizin sesine ses olan milli bir sivil toplum kuruluşudur. Genç meslektaşlarım da sendikal tercihlerde bulunurken bu ayrıntılara dikkat etmelidir. Meslektaşlarımız üye olarak hangi yapılara güç verdiğini iyi okumalıdır. Sendika üyesi olmak çok basit bir olay değil, aynı zamanda da önemli bir misyondur.” şeklinde konuştu.